00.00’dan itibaren yasaklandı!

Hakkari merkez ile Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçelerindeki bazı alanların 15 gün süreyle “özel güvenlik bölgesi” ilan edildiği bildirildi.

00.00’dan itibaren yasaklandı!

Valilikten yapılan açıklamada, PKK ve diğer terör örgütlerinin, son  zamanlarda gerçekleştirdikleri terör ve yıldırma eylemlerinin, kentin sosyal ve  ekonomik gelişmesini olumsuz etkilediği belirtildi.

Saldırılar neticesinde vatandaşların ekonomik ve sosyal faaliyetlerini  yürütme ile seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kaldıkları kaydedilen  açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
“Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet  yaşamaktadır. Valilik makamımız, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal  güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının sürdürülmesi,  devletimizin ve milletimizin her türlü terör tehdidi ve saldırıdan korunması  maksadıyla, bölgesinde emniyet ve asayişi temin etmek için ilgili mevzuat  çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır.”
 
Tedbirler kapsamında Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri  Kanunu’nun ilgili maddesi gereğince, kent merkezi ile Çukurca, Şemdinli ve  Yüksekova’daki 30 bölgenin 21 Ekim Pazar günü saat 00.00.01’den 4 Kasım Pazar  günü saat 23.59.59’a kadar “özel güvenlik bölgesi” ilan edildiği vurgulanan  açıklamada, vatandaşların belirtilen bölgelere izinsiz girmesinin yasaklandığı  duyuruldu.
 
“Özel güvenlik bölgesi” ilan edilen alanlara ilişkin detaylı bilgiye  valiliğin internet sitesinden ulaşılabilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X