‘1. Ulusal Engelliler Sempozyumu’ başladı

2005 yılında çıkartılan 5378 sayılı kanunun ilgili maddesi gereği engelli bireylerin erişim ve ulaşım sıkıntılarının çözülmesi ve ‘Engelliye şiddeti reddediyorum’ kampanyasına dikkat çekmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Engelliler Federasyonu iş

‘1. Ulusal Engelliler Sempozyumu’ başladı

Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Vali Yardımcısı Ergün Güngör, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Ayhan Metin, Bursa Engelliler Federasyonu Başkanı Mürşit Atlıakın, kamu kurumu yöneticileri, oda temsilcileri, dernek başkanları katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dezavantajlı olan vatandaşların da tüm nimetlerden yararlanabilme için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.  Herkesin belirli bir yaştan sonra engelli olacağını belirten Başkan Recep Altepe, geleceği hazırlamak için yapacak işleri olduğunu ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi’ne, ilçe belediyelere ve tüm kurumlara önemli görevlerin düştüğünü hatırlatan Altepe, engellilere yönelik faaliyetlerin hızla arttırıldığını, ekiplerin belirli sürelerde engelli ailelerini ziyaret ederek taleplerini, beklentilerini, isteklerini dinlediğini, kendilerinin de bu yönde çalışmalar yaptıklarını anlattı. Vali Yardımcısı Ergün Güngör ise, şehirden sunulan tüm hizmetlerden engelli veya engelsiz tüm vatandaşların yararlanması gerektiğini belirtti. Bursa Engelliler Federasyonu Başkanı Mürşit Atlıakın da engelli erişebilirliğiyle ilgili birçok çalışmanın yapıldığını, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Valilik ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yaptıklarını kaydetti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X