10 dakika gülmek 30 kalori

Zayıflamak için bu 10 adımı takip edin ve kilolarınızdan kolay ve sağlıklı bir şekilde kurtulun.

10 dakika gülmek 30 kalori

Dünyada sağlık sorunları arasında önemli bir yer tutan obezite ve kilo problemi her geçen gün giderek artarken aynı ölçüde bu sorunlarından kurtulmak isteyenler de artıyor. Diyetisyen Cansu Kargu, kilo problemleri nedeniyle fiziksel, psikolojik ve sosyal hayatı bozulan kişilerin bu sorunlarından 10 adımda kurtulabileceğini ilk adımın ise karar vermekle başladığını söyledi.

15166177660.48547600.jpg

Zayıflamanın 10 adımı

İlk adım, karar vermek.Sağlıklı beslenme, kilo verme ve zayıflamanın tek bir karar ile başlar. Zayıflamayı başaracağınıza inanın ve bunu bir süreç değil yaşam tarzı olarak benimseyin.

İkinci adım, ara öğünler almak. İkişer üçer saat arayla vücuduna alacağın minik bir öğün ile sindirimi tekrar başlatır ve metabolizmayı uyandır.

15166179350.81873200-001.jpg

Üçüncü adım, günde en az 2-2.5 litre su.

Dördüncü adım, kas kaybı olmaması için düzenli protein alınması. Protein kaynaklarına et, tavuk, balık, peynir, yumurta, süt ve süt ürünleri örnek verilebilir. Miktarları ise kişinin enerji ihtiyacına göre değişir.

Beşinci adım, haftada 1 tartılmak.

Altıncı adım, yağlı tohumları beslenmede eksik etmemek. Diyette katı ve hayvansal yağları kısıtlarken faydalı yağları artırmak vücut hızını artırır. Günlük belli miktarda alınacak ceviz, kavrulmamış çiğ badem ve fındık vücuda alınacak tekli doymamış yağ asitlerini artırır ve tok tutar.

15166178120.43666400.jpg

Yedinci madde, tabii ki hareket. Örneğin çalıştırmak istediğiniz yer karın bölgesi ise mekik hareketleri, basen bölgesi ise yürüyüş yapılarak istenilen bölgedeki yağların gitmesi sağlanabilir.

Sekizinci adım, kefir içmek. Kefir içerdiği yüksek probiyotik bakteri ile barsak çalışmasını hızlandırır ve metabolizmayı canlandırarak kilo vermeye yardımcı olur.

Dokuzuncu adım, haftada 2-3 gün balık tüketmek. Tüketilemiyorsa muhakkak Omg-3 takviyesi alınmak. Omega-3 uzun süre tok kalmamızı sağlar, iştahı azaltır. Yağların yakılmasını kolaylaştırır, bir günde yakılan enerji miktarını arttırır, kan şekeri ve insülin seviyesinin azalmasını sağlar.

Onuncu adım, bol bol gülmek. Evet yanlış duymadınız gülmek kalori yarıyor. 10 dakika aralıksız gülmek yaklaşık 30 kalori yaktırır. Öyleyse kilo verirken de pozitif olup bol bol gülerek süreci hızlandırabilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X