10 yıla kadar hapisleri isteniyor

İstanbul Eminönü’nde ABD’li iki askerin başına çuval geçirmeye çalışan TGB üyesi 13 kişi hakkında, 1 yıl 7 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

10 yıla kadar hapisleri isteniyor
Eminönü’nde 2 ABD askerinin başına çuval geçirme eylemine ilişkin gözaltına alınan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 13 şüpheli sevk edildiği İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca serbest bırakılmıştı.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 13 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.
Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Adem Meral tarafından hazırlanan iddianamede, TGB’nin Başkanı Çağdaş Cengiz’in de aralarında bulunduğu 13 şüpheli hakkında, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek, basit yaralama, hakaret, mala zarar verme” suçlarından toplam 1 yıl 7 ay ile 10 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle cezalandırılması istendi.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın onayının ardından Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) üzerinden İstanbul 73. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame için Mahkeme, 15 gün içinde iddianamenin kabulü ya da reddi yönünde karar verecek.
Öte yandan, şüpheliler tarafından başına çuval geçirilmeye çalışılan Amerikalı askerler Marc A. ile Hanry F’nın, olayın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade verdikleri ve şüphelilerden şikayetçi oldukları da öğrenildi. Savcılıkça hazırlanan iddianameye, askerlerin ifadesi de konuldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X