11 milyar litre suyu kirlenmekten kurtardılar 

Nilüfer Belediyesi’nin, okullarla birlikte düzenlediği ‘8. Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması’na katılan öğrenciler, eğitim dönemi boyunca yaklaşık 11 bin kilogram atık yağ topladı.

11 milyar litre suyu kirlenmekten kurtardılar 

Yaklaşık 11 milyar litre suyu kirlenmekten kurtaran öğrenciler ve okulları ödüllendirildi. 

Nilüfer Belediyesi’nin, çevre bilincinin oluşması, doğanın korunması amacıyla gerçekleştirdiği proje kapsamında; eğitim öğretim dönemi boyunca öğrenciler, evlerinde topladıkları atık yağları okullarına getirdiler. Nilüfer Belediyesi’nin Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kolza Biodizel Yakıt ve Petrol Ürünleri firması iş birliğiyle düzenlediği yarışma kapsamında, en fazla atık yağ toplayan okullar ve öğrenciler belirlendi.

Nilüfer Belediyesi’nde gerçekleşen ödül törenine; Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, Kolza Biodizel Yakıt ve Petrol Ürünleri Marmara Bölge Sorumlusu Haydar Eroğlu, belediye başkan yardımcıları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

“UMUTLARIMIZI ARTIRIYORSUNUZ”…

Ödül töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, proje kapsamında yaklaşık 7 bin öğrenciye atık yağ konusunda eğitim verildiğini belirterek, “Çevre sorunlarının farkında olan ve çevre için çaba gösteren sizin gibi öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin var olduğunu görmek umutlarımızı artırıyor.

Hanelerden atık yağların toplanmasının zorunlu hale getirilmesinden bir yıl önce, yani 2007 yılında bu projeye başladık. 2012 yılından bu yana da ‘Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması’nı düzenliyıruz. Bin 29 site ve apartmanda, 64 mahalle muhtarlığında bitkisel atık yağ bidonumuz mevcut. Öğrencilerimiz yıl boyunca, 10 bin 775 kilogram atık yağ topladı” dedi. 

“DÜNYA GÜZEL BİR GELECEĞE SAHİP OLACAK”…

Toplanan rakamın çevresel anlamda çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Erdem, “1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiği düşünülürse, siz topladığınız atık yağlarla 10 milyar 775 milyon litre suyu  kirlenmekten kurtardınız. İyi ki sizin gibi gençlerimiz var, sayenizde dünyamız daha güzel bir geleceğe sahip olacak” diye konuştu. 

DERECEYE GİREN OKULLARA ÖDÜL

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren okullara ödülleri verildi. Yarışmada 15 Temmuz İlkokulu birinci olurken, Abdurrahman Vardar İlkokulu ikinci, Özel Final Okulları üçüncü,  Koç Ortaokulu dördüncü, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi beşinci Çalı Ortaokulu altıncı oldu. İlk dörde giren okullara bilgisayar, iki okula yazıcı, öğrencilere de satranç takımı hediye edildi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X