12 Dev Adam tarih yazdı

12 Dev Adam, Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda ilk maçında İtalya ile karşılaştı.

12 Dev Adam tarih yazdı

A Milli Takım, Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda İtalya karşısında tarihi bir zafer elde etti. Sahadan 89-87 galip ayrılan Milliler, İtalya’yı 58 yıl sonra ilk kez bir resmi maçta yendi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden A Milli Takımımız, turnuvanın ilk gününde İtalya ile karşı karşıya geldi.

Karşılaşmaya Sinan Güler, Cedi Osman, Ersan İlyasova, Semih Erden ve Ali Muhammed (Bobby Dixon) beşi ile başlayan A Milli Takımımız, maçtaki ilk sayılarını Ersan İlyasova’nın orta mesafeli şutunda buldu. İtalya karşısında Milliler, ilk 5 dakikalık bölümü 13-11 önde tamamladı.

Sonraki bölümlerde Ersan’ın arka arkaya basketleri farkı 6 sayıya çıkardı ve İtalya’nın molası geldi. İlk çeyrekte son dakikaya girilirken Ay Yıldızlı ekibimiz farkı çift hanelere çıkardı. Milliler ilk çeyreği 26-13 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte ilk sayılarımız Sinan Güler ile geldi. İlk 4 dakika geride kalırken A Milli Takımımız, İtalya karşısında farkı 16 sayıya kadar çıkardı. Bu bölümlerde Ersan İlyasova 12 sayı ile takımımızdaki en skorer isim olurken, Bobby Dixon da 9. sayısına ulaştı. İtalya ilk yarının bitimine 2 dakika kala farkı 8 sayıya kadar düşürse de Milliler soyunma odasına 51-42 önde gitti.

Milliler ikinci yarıya Sinan Güler’in asistinde Semih Erden’in basketi ile başladı. İtalya üçüncü çeyrekte 4 dakika geride kalırken arka arkaya iki üçlük ile farkı 7 sayıya düşürdü. Hemen sonrasında Ersan İlyasova çizgiden 2’de 2 ile ayrıldı ve farkı 9 sayıya çıkardı. Ersan’ın 14. sayısı oldu. Çeyreğin son bölümlerinde fark 3’e kadar düştü. Melih Mahmutoğlu’nun basketi skoru 66-61’e getirdi. Üçüncü çeyrek Millilerin 66-61 üstünlüğü ile sonuçlandı.

Son çeyrekte de oyunun kontrolünü elinden bırakmayan 12 Dev Adam, güçlü rakibini 89-87 yenerek şampiyonaya galibiyetle başladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X