12 Eylül Caddesi yeniden araç trafiğine kapatıldı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde 12 Eylül Caddesi Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) kararı ile yeniden araç trafiğine kapatıldı.

12 Eylül Caddesi yeniden araç trafiğine kapatıldı
Mudanya Belediyesi’nin 19.08.2014 tarih ve 207 sayılı yazılı kararını değerlendiren UKOME, 12 Eylül Caddesi’ni tamamen araç trafiğine kapattı. İtfaiye, ambulans, kamu araçları ve lojistik hizmet veren araçlar dışında 12 Eylül Caddesi’ni araç trafiğine kapatma kararı alınırken, Mütareke Evi Müzesi’nin çevresinin rahatlatılması yönünde gelen talepler de değerlendirildi.

Mütareke Müzesi’nin önündeki araç keşmekeşinin önüne geçmiş olduklarının altını çizen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz,

“Barışın imzalandığı binanın görkemini ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Bu sayede caddede faaliyet gösteren esnaf da belirlenen alanlara masa ve sandalyelerini koyabilecekler” dedi.

Mudanya’da geçmiş dönemlerde yapılan çarpık yapılaşma ve yanlış imar uygulamaları ile halkın yaşama alanlarının kısıtlandığını ifade eden Türkyılmaz, “Biz yaptığımız çalışmalar ile kamuaya ait yerleri halkımıza iade etmeye çalışıyoruz. İzinsiz, ruhsatsız ve habersiz gasp edilen yerleri halkımıza kazandırmak istiyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X