136 yıldır kurulan saat ona emanet

Adana’nın simge yapılarından, 32 metre yükseliğindeki 112 basamakla çıkılan tarihi Büyüksaat’i her hafta kurmakla görevli belediye personeli Mustafa Demirbağ, 136 yıllık tarihi saatin arızalanmaması için bakımını da özenle yapıyor.

136 yıldır kurulan saat ona emanet

Merkez Seyhan ilçesi Ali Münif Yeğenağa Caddesi’nde, Sultan II. Abdülhamit döneminde resmi dairelerin çalışma saatleri ile ezan vakitlerinin bilinmesi için 1882 yılında yaptırılan Büyüksaat kulesi, 136 yıldır zamanı gösteriyor.

jj-001.jpg

Kentin sembol yapıları arasında yer alan Büyüksaat, 32 metre yüksekliği, 8 metre genişliği ve 112 basamağıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

saataaa.jpg

Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı çalışan Mustafa Demirbağ, 26 yıl saat kulesine hizmet eden Mücellit Pıtır’ın görevi bırakmasının ardından 5 yıldır saati kurup bakım ve onarımını yapıyor.  

saat-003.jpg

Saatin mekanizmasını özel bir kolla çevirerek kuran  Demirbağ, her hafta bu mekanizmayı yağlayıp temizleyerek tarihi emanetin bakımını ve temizliğini de yerine getiriyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X