14 kişilik çocuk hacker çetesine operasyon

İstanbul’da internetten alışveriş yapanların hesap bilgilerini kopyalayarak dolandıran 14 kişiden oluşan çocuk hacker çetesi yakalandı. 4 kişi tutuklanırken 10 kişi de serbest bırakıldı.

14 kişilik çocuk hacker çetesine operasyon

Eş zamanlı baskınla çökertilen çetenin 2 milyon liralık vurgun yaptığı öğrenilirken çetenin çocuklardan oluşması da şaşırttı. 

İnternetten alışveriş yapanların hesap bilgilerini ele geçirip iki milyon liralık vurgun yapan ve yaşları 17 ile 22 arasında değişen 14 kişilik hacker çetesi çökertildi.

Çeşitli kargo şirketlerine ait veri tabanlarını hackleyerek binlerce kullanıcının bilgilerini ele geçiren ve daha sonra hazırladıkları sahte kimliklerle kargo müşterilerinin yerine değerli eşyaları alan çeteye, İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi.

Yaklaşık 3 ay süren teknik takibin ardından İstanbul, Manisa, Adana, Ankara ve Zonguldak’ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda yaşları 17 ve 22 arasında değişen 14 şüpheli yakalandı.

Çetenin lideri olan 20 yaşındaki şüpheli ise İstanbul’da lüks bir rezidansta yakalandı. 

UYUŞTURUCU DA BULUNDU

Operasyonlarda, 2 adet soğuk mühür, 20 adet cep telefonu , 2 adet modem, 12 adet flash bellek, 3 adet tablet, 1 adet laptop, 3 adet masa üstü bilgisayar, 5 adet diz üstü bilgisayar ,1 adet ruhsatsız silah, 1 adet kurusıkı tabanca, 3 adet sahte kimlik, 1 adet sahte geçici sahte kimlik, 1 adet PVC makinası, bir miktar uyuşturucu madde ile 6 bin lira nakit para ele geçirildi.

Bakırköy Adliyesi’ne çıkarılan çete üyelerinde 4′ ü sevk edildikleri Mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 10’u adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Öte yandan çete üyelerinin kargo şirketine gelerek eşyaları aldığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X