15 Temmuz şehitleri anıldı! Binlerce kişi katıldı…

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3.yıl dönümünde Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Valilik tarafından 15 Temmuz etkinlikleri düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen anma törenlerine binlerce vatandaş katıldı. 

15 Temmuz şehitleri anıldı! Binlerce kişi katıldı…

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kurulan platformda İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program Mehteran takımının gösterisiyle ve 15 Demokrasi direnişinde yaşananlarının anlatıldığı sinevizyon gösterisiyle devam etti. 

Aktaş’tan birlik ve beraberlik vurgusu

15 Temmuz’a özel yazılmış ‘Ölümsüz Kahramanlar’ şiirini seslendiren ve programın ev sahipliği konuşmasını yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şunları kaydetti:

“Osmanlı’ya başkentlik yapan onlarca evliya ve Allah dostunu içinde saklayan, 15 Temmuz akşamı da duruşunu hiç bozmayan güzel Bursa’mın güzel insanları hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. 15 Temmuz’un bu akşam 3. yılı, ben bu vesile ile 251 şehidimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Yine bu vesile ile o kalkışmada yaralanan 2 binden fazla kardeşimize geçmiş olsun diyorum. 15 Temmuz gecesi demokrasiye, devlete, devlet güçlerine karşı illegal bir kalkışma yaşandı. Milletin paralarıyla alınmış silahlarla, milletin okullarında okuyup rütbe alan bir kısım FETÖ terör mensupları devleti ele geçirmeye çalıştı. Güvenlik güçlerimizin vatanını seven, milletin birlik ve beraberliğine sevdalı, inançlı yürekleri sayesinde kalkışma bertaraf edildi. Biz, 82 milyon nüfuslu bir ülkeyiz. Avrupa’nın 2.büyük nüfusuyuz. Bizim 3 tarafımız denizlerle çevrili. Dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biriyiz. Güçlü bir ülkeyiz dolayısıyla ne olursunuz her şeyi tartışalım, farklı konularda ayrışalım ama birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimiz noktasında ayrışmaya düşmeyelim. İnşallah Çanakkale’de olduğu gibi 15 Temmuz akşamı olduğu gibi farklı sıkıntılarla terörle mücadelede olduğu gibi her zaman muhafız olalım. Bu gecenin yüzü suyu hürmetine Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın diyorum”

“Dünyada eşi benzeri görülmemiş hain bir saldırıya maruz kaldık”

Törende konuşan Bursa Valisi Yakup Canbolat ise, devletin ve milletin 15 Temmuz’da dünyada eşi benzeri görülmemiş hain bir saldırıya maruz kaldığını söyledi.

15 Temmuz gecesi umutlara, hayallere, özgürlüğe ve geleceğe pranga vurulmak istendiğini vurgulayan Canbolat, şu ifadeleri kullandı:

“Milletimizin vergileriyle alınan tanklarımız, uçaklarımız, helikopterlerimiz ve silahlarımız kahraman Türk ordusunun şerefli üniformasını hak etmeyen asker görünümlü hainler tarafından halkımıza çevrildi. Hamd olsun ki Cenab-ı Allah’ın lütfu, Cumhurbaşkanımızın cesareti ve üstün liderliği ile harekete geçen yüce milletimiz, tankın helikopterin ve tüfeğin karşısına sadece ve sadece imanı ve inancıyla yüreğiyle dikilmiştir. FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen hain darbe ve ülkeyi bölme girişimi aziz milletimizin ölüme meydan okuyan kararlılığıyla engellenmiş, gecenin karanlığını aydınlığa çevirmiştir. O karanlık gecede millet olarak verdiğimiz mücadele, ezelden beri hür yaşayan bu aziz milletin darbelere boyun eğmeyeceğinin en net ifadesidir.”

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen etkinlik Ahmet Yenilmez’in tek kişilik gösterisi ile devam etti.

Gösterinin ardından ‘Kahramanlık Türküleri’ seslendirildi. Program tüm camilerde Sala okunmasının ardından dualarla sona erdi. 

Törene, Adalet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş, bazı milletvekilleri, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Abdulkadir Şahin ve bazı protokol üyeleriyle vatandaşlar katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X