15 Temmuz’da Şehitler Köprüsü’ndeki yeni görüntüler

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi esnasında, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde 2’si polis 34 kişinin şehit edildiği olaylara ilişkin yeni kamera görüntüleri ortaya çıktı.

15 Temmuz’da Şehitler Köprüsü’ndeki yeni görüntüler

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Hikmet Pak ile Bülent Başar tarafından FETÖ mensuplarının 15 Temmuz 2016’da, adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilen Boğaziçi Köprüsü’ne tanklarla çıkmalarıyla başlayan olaylara ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda 135’i tutuklu 143 şüpheli asker hakkında iddianame hazırlandı.

İddianamede, soruşturma sırasında incelenen köprü üzerindeki güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler de yer aldı.

Kayıtlarda, 15 Temmuz 2016’da saat 21.45’ten itibaren darbeci askerlerin köprüyü tek yönlü olarak Anadolu Yakası girişi tarafından kapattıkları görülüyor.

Vatandaşların saat 00.40’ta gelmeye başladığı köprüde, 02.00 sıralarında kalabalığın arttığı gözlenirken, 02.45 sıralarında ise vatandaşların Avrupa Yakası’ndan köprüye yürümesi kameralara yansıyor.

Darbeci binbaşıdan “ateş edin” emri

Kayıtlarda, yanında eski Yarbay Turgay Ödemiş’in de bulunduğu darbeci Binbaşı Ahmet Taştan’ın nişan alır vaziyette bekleyen askerlere ateş emri verdiği, askerlerin de vatandaşlara ateş ettiği görülüyor.

İki polisin askerler tarafından derdest edilme anının da bulunduğu görüntülere, motosikletli bir kişiye ve ellerinde Türk bayrağı olan vatandaşlara darbeci askerlerin ateş açması yer alıyor.

Görüntüler, darbeci askerlerin vatandaşlara tankla top atışı yapması, vatandaşların da saat 06.35 sıralarında askerlerin üzerine yürümesiyle son buluyor.

 

► HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X