173 ülkeye  2.2 milyar dolarlık halı ihracatı

Halı sektörü 2018 yılı ihracatını bir önceki yıla göre yüzde 4,7’lik artışla 2 milyar 266 milyon dolar ile tamamladı.

173 ülkeye  2.2 milyar dolarlık halı ihracatı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Üyesi ve Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, 2018 yılının birçok olumsuzluğa rağmen iyi geçtiğini belirterek, 2019 yılı hedeflerinin 2,5 milyar dolar olduğunu söyledi. Yenilikçi ürünlerle 2019 yılında yeni pazarlara yöneleceklerini vurgulayan Kaplan, ‘’Halı sektörü ülkemiz için büyük önem taşıyor. 2018 yılında ülkemize yönelik sürdürülen ekonomik saldırılar karşısında sektör olarak hazırlıklı değildik ama tecrübemiz ve sahip olduğumuz esneklikler sayesinde bu krizi de başarıyla atlattık.

Bir önceki yıla kıyasla yüzde 4.7’lik artışla 2 milyar 266 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. 2019 yılındaki en önemli hedefimiz, ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkelerde varlığımızı muhafaza etmek ve geliştirmek, yeni hedef pazarlarda ise daha çok firmayla faaliyet göstererek ülke olarak o pazardaki payımızı artırmaktır” dedi. Kaplan, Türkiye geneli halı ihracatının yüzde 66,5’lik payının Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından gerçekleştirildiğini hatırlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X