19 Mayıs kutlu olsun

Ulu Önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da ilk adımı attığı Samsun’da milli mücadelenin ilk meşalesinin yakılışının bugün 100. yılı. Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

19 Mayıs kutlu olsun

Atatürk’ün tam 100 yıl önce bağımsızlık ateşini yaktığı Samsun, bugün Cumhuriyet tarihinin en büyük kutlamalarından birine tanıklık edecek. Türkiye’nin dört bir yanından binlerce kişi, bu tarihi anı yaşamak için Samsun’a akın etmiş durumda.

Hazırlıkların günlerce önce başladığı Samsun’da kent bayraklarla süslenip kırmızı-beyaza dönüşürken Atatürk’ün ayak bastığı Tütün İskelesi ile Bandırma Vapuru da ziyaretçi akınına uğruyor.

ERDOĞAN VE LİDERLER ORADA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Samsun’daki tarihi kutlamada yerini alacak önemli isimler arasında bulunuyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, Samsun’daki etkinliğe katılmayacağını açıklamıştı.

Tam bir asır önce, Atatürk’ün kurtuluş yolunda attığı adımların yaşatıldığı kente, yine yurdun bir çok yerinden binlerce kişi coşkuyu yaşamak için kentte yerini aldı.

1919’un 100. yıl kutlamalarını yaşamak isteyenlerin akınına uğrayan Samsun’da otellerde yer bulmanın bile imkansız olduğu öğrenildi.. Kutlama heyecanının günler öncesi başladığı Samsun, bugün tüm dünyanın gözünün çevrildiği bir merkez durumunda. 

Temsili Bandırma Vapuru Samsun’a doğru yol alıyor

Program kapsamında 81 ile ve KKTC, Almanya, Fransa, Avusturya, Hollanda, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kazakistan’dan gelen 182 öğrenci de, Piri Reis gemisiyle İstanbul’dan Samsun’a hareket etti. Temsili Bandırma Vapuru’yla 3 gün sürecek yolculuğun ardından gemiyi Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün, ulu önderimizin Samsun’a 100 yıl önce ayak bastığı Tütün İskelesi’nde karşılaması bekleniyor. 

Jetler büyüleyecek

Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi ekibi SOLOTÜRK ile Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi TÜRKYILDIZLARI bir asırlık kutlamalar için müthiş bir gösteri yapacak. Kahraman pilotlar, Samsun semalarında jetleriyle prova uçuşlarını da tamamladı. 

Zorluk derecesi yüksek hareketlerle prova uçuşlarında bile izleyenlere heyecan dolu dakikalar yaşatan pilotlar, büyük alkış aldı. 

Bursa’da da coşku olacak

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ilk adım atışının 100. yıl kutlamaları Bursa’da da büyük bir coşku içinde gerçekleşecek. Milli Mücadele’nin 100. yılı nedeniyle Bursa’da da kentin farklı noktalarında etkinlikler  düzenlenecek ve Ulu Önder konuşmalarla anılacak.

Valiliğin programına göre, bugün 10.45’de Çakırhamam’dan başlayıp, Heykel’e kadar sürecek bir Gençlik Yürüyüşü yapılacak. 11.15’de ise Atatürk Anıtı’na çelenk konulup saygı duruşunda bulunulacak ve devamında istiklal marşı okunacak. 

Konuşmaların ardından halk dansları ve sporcular gösteri yapacak, 12.05’de de Atatürk ve Gençlik Koşusu’nda dereceye girenlere ödülleri verilip tören sona erecek.

Yine Bursa’da, Nilüfer Belediyesi’nce  ‘Gençliğin Yürüyüşü’ adı altında düzenlenen etkinlikte ise FSM Bulvarı’ndan Nilüfer Belediyesi Halk Evi önüne kadar yürünecek. Ardından da sevilen grup ‘Duman’ bir konser verecek.

Samsun büyük güne hazır

Samsun, çeşitli illerden gelenlere ev sahipliği yapıyor. 1919’un 100. yıl kutlamalarına bugün binlerce kişinin katılacak olması nedeniyle otellerde yer bulmak zor. Sokaklarda bile adım atacak yer kalmayacak Samsun’da bugün…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X