2 bin 578 liranın altını konuşmayız

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, bir kişinin yaşam maliyetinin 2 bin 578 lira olduğunu ve yeni asgari ücret konusunda bu rakamın altındaki bir rakamı kabul etmeyeceklerini belirtti.

2 bin 578 liranın altını konuşmayız

Atalay, Türk-İş’in 23. Olağan Genel Kurulunda’ki konuşmasında konfederasyonlarının 67 yıldır Türkiye’nin çimentosu ve sigortası olduğunu söyledi. Türk-İş’in 1 milyonu aşkın üyesiyle Türkiye’nin en büyük işçi örgütü olduğuna işaret eden Atalay, 4 yıl içerisine 1,5 milyon üye sayısına ulaşmayı hedeflediklerini anlattı. Devam eden asgari ücret görüşmelerine değinen Atalay, bu yıl asgari ücret konusunda Hak-İş ve DİSK’in de görüşlerini aldıklarını hatırlattı. Bir kişinin yaşam maliyetinin 2 bin 578 lira olduğunu ifade eden Atalay, ‘’Arkadaşlarımız bu rakamın üstünde pazarlık yapacaklar. Bu rakamın altında bir şey olursa konuşmayız. Bunu bize getirmenin bir anlamı yok, o masada oturmayız” dedi.

MEVCUT YAPIYI BOZDURMAYIZ

Kıdem tazminatı uygulamasını geriye götürecek bir düzenlemeyi kabul etmeyeceklerini vurgulayan Atalay, ‘’Kıdem tazminatını almayan çalışanlar var. Bu çalışanların kıdem tazminatını alması için yapılacak bir düzenlemeye her türlü desteği vermeye hazırız ama bu mevcut yapıyı bozdurmayız. Geriye doğru gidiş olursa bizim buralarda durmamızın anlamı yok. Herkes ceketini alıp gitsin” diye konuştu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda da değerlendirmede bulunan Ergün Atalay, şunları kaydetti: ‘’EYT konusunda bir yerden başlamak, bir şeyler yapmak lazım. Sebebi şu; kayıt dışı istihdam oranı yüzde 35. Bunları kayıt içerisine almak gerek. Böylece vergi alınacak, sigorta ödenecek, örgütlülük artacak. 17 milyon çalışanın sadece 2 milyonu örgütlü. Ülkeyi yönetenlere, Meclis’e ve bize bu konuda sorumluluk düşüyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X