20 bin başarılı öğrenci Çanakkale’ye gidecek

Osmangazi Belediyesi, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirdiği ‘Geleceğimiz Tarihle Buluşuyor’ projesi kapsamında 20 bin öğrenciyi Çanakkale’ye götürecek.

20 bin başarılı öğrenci Çanakkale’ye gidecek

DERYA DEMİR

Osmangazi Belediyesi, ilçedeki öğrencilerin milli bilinç kazanması için hayata geçirdiği ‘Geleceğimiz Tarihle Buluşuyor’ projesi kapsamsında eğitim-öğretim döneminin sonuna kadar 20 bin başarılı öğrenciyi Çanakkale’ye götürecek. 2017-2018 eğitim-öğretim döneminin sonuna kadar günlük 7 otobüs ile 455 sefer düzenlenecek.

“TARİH ŞUURUNU GELİŞTİRECEĞİZ”

Sümbüllü Bahçe Konağı’nda düzenlenen ‘Geleceğimiz Tarihle Buluşuyor’ projesinin tanıtım toplantısı ve protokol imza töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarih öğrencilerin tarih şuurunun gelişmesi için kültür turları düzenlediklerini belirterek, bu organizasyonu farklı kesimler için yaptıklarını söyledi.

2016-2017 eğitim-öğretim döneminde 18 bin öğrenciyi Çanakkale’ye götürdüklerini hatırlatan Dündar, bu yıl da 20 bin öğrenciyi tarihle buluşturacaklarını söyledi. Dündar, “Çanakkale’de o eşsiz dünyaya meydan okumanın yaşandığı yerleri onlara göstermiş olacağız.

Çünkü atalarımızın yaşadığı sıkıntıları, süreçleri unuttuğumuz zaman, kendi kültürümüzü de yaşatmakta sıkıntı yaşarız. Bu amaçla bu çalışmaları yapıyoruz. Çok şükür ki Afrin zaferini 18 Mart’ta Çanakkale savaşlarının yıldönümünde gerçekleştirdik.

Biz günlük 7 otobüsle 455 sefer düzenleyerek okullar bitene kadar projeyi tamamlamış olacağız. Bu projede rehberlik başta olmak üzere öğrencilerin tüm ihtiyaçları karşılanacak” dedi.

“AMAÇ TARİHİ YERİNDE TANITMAK”

Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan da, bu proje sayesinde lise öğrencilerinin tarihi mekanları görebileceğini belirterek, “Bu mekanları rehberlerle onlara anlatmak, tattırmak ve yaşanmışlıkları yerinde göstermek daha tesirli olacaktır. 2015 yılında zaten bu projenin ilk aşaması gerçekleştirilmişti, şimdi daha geniş bir öğrenci camiasına ulaşılacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ‘Geleceğimiz tarihle buluşuyor’ protokolü Osmangazi Belediyesi, Osmangazi Kaymakamlığı ve Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalandı.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X