20 dakikadan 13 saniyeye BURULAŞ çok hızlandı

Her hangi bir kurumun çağrı merkezine işiniz düştüyse bilirsiniz, bazen telefon kulağınızda dakikalarca bekler, bir sabır testine tabi tutulursunuz. Bursa’nın toplu ulaşım şirketi BURULAŞ da her büyük kurum gibi bir çağrı merkezine sahip.

20 dakikadan 13 saniyeye BURULAŞ çok hızlandı

Vatandaşlar bu merkezi arayarak dileklerini, şikayetlerini aktarabiliyor ya da hizmetler hakkında bilgi alabiliyor.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugünkü köşesinde BURULAŞ Genel Müdürü Kürşat Çapar ile yaptığı görüşmeyi aktarıyor. Aydın’ın yazısından, BURULAŞ’ın çağrı merkezinin eskiye oranla büyük bir hıza ulaştığını öğreniyoruz.

BURULAŞ’ta çağrı merkezi özelleştirildi

Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına ait çağrı merkezi telefonlarının  dakikalarca çaldığı halde açılmadığı yılları iyi hatırlıyoruz.

Hatta, sık sık çaldığı için sesten rahatsız olan memurun telefon ahizesini açık bıraktığı çağrı merkezlerinin geçmişini de unutmuş değiliz.

Eski TEDAŞ onlardan biridir. Habersiz elektrik kesintilerinde ara ki, o dönemin TEDAŞ’ına ulaşabilesin.

Herkese aynı yanıtı vermekten bıkan santral operatörünün kendince bulduğu ahizeyi açık bırakma yönteminin artık tarihe karışmış olması lazım.

Şimdi öyle mi bilmiyoruz?

Çünkü devlet elektrik hizmetini de özelleştirdi.

Özelleşen kurumlarda bu eski yöntemi denemek için yürek yemiş olmak gerekiyor. 

Önceki gün BURULAŞ Genel Müdürü’nü ziyarette öğrendik.

BURULAŞ’ın Odunluk’taki Bursaray İşletme Bakım Merkezi’nde yenilikler hız kesmeden sürüyor.

Mehmet Kürşat Çapar’ın İstanbul’dan BURULAŞ Genel Müdürlüğü’ne getirilmesiyle birlikte radikal değişikliklere imza atan şirkette çağrı merkezi de hizmet alım yöntemiyle özelleştirilmiş.

İzmir merkezli bir firmadan hizmet alan BURULAŞ daha evvel hemşerilerimizin 20 dakikayı bulan çağrı merkezine erişimini 13 saniyeye kadar düşürmüş.

BURULAŞ Genel Müdürü Çapar, 5 operatörün çalıştığı merkezde artık Bursalıların Bursaray, tramvay, BUDO ve otobüslerle ilgili şikayetler ya da bilgi almak için aradıklarında ilk 13 saniyede ulaşabildiklerini anlattı.

Günde ortalama bin 200 civarı çağrı düşen merkezde…

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X