20 milyon liralık vurgun! Dolandırıcılık çetesi çökertildi…

Bursa merkezli 13 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda 34 kişi gözaltına alındı. Dolandırıcılık çetesinin 20 milyon Türk lirası haksız kazanç elde ettiği tespit edildi.

20 milyon liralık vurgun! Dolandırıcılık çetesi çökertildi…

Bülent Civanoğlu / OLAY

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, nitelikli dolandırıcılık ve sahte evrak suçlarını işlediği tespit edilen örgüte yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

13 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla örgütün 25 dolandırıcılık olayı engellendi, en az 70 kişinin de bu yöntemlerle dolandırıldığı tespit edildi.

Örgütün, kendilerini polis, savcı asker, banka görevlisi olarak tanıtarak vatandaşları dolandırdığı, sahte kimlik pasaport ve sürücü belgesi çıkarttığı, özel yazılımlı pos cihazlarını kendi elemanlarınca alışveriş merkezi- kafe gibi yerlerde kullandırılıp kişilerin kartlarını kopyalattığı, otel sahipleri ile anlaşıp, internet üzerinden rezarvasyon yapan kişilerin hesaplarını boşalttığı öğrenildi.

Örgütün bu yollarla 20 milyon Türk lirası haksız kazanç elde ettiği tespit edilirken, operasyonda 34 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahıslar ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X