2018 sömestr tatilinde nereye gitmeli?

Kış aylarının dört gözle beklenen anlarından olan sömestr tatiline sayılı günler kala özellikle çocuklu aileleri nereye gitsek telaşı sarmaya başladı. Biz de sizler için tatil noktalarını derledik.

2018 sömestr tatilinde nereye gitmeli?

Kış aylarının dört gözle beklenen anlarından olan sömestr tatiline sayılı günler kala özellikle çocuklu aileleri nereye gitsek telaşı sarmaya başladı. Uzun tatil listeleri hazırlanıyor, pekiyilerle dolu karneleri nasıl ödüllendiririz sorularına cevaplar aranıyor. Durum böyle olunca uzayan listelerin kaçınılmaz sonucu kararsızlık en büyük dertlerin başında geliyor.

Bilhassa çocuklu ailelerin ince eleyip sık dokuduğu bu seçeneklerde her zevke ve bütçeye hitap eden noktalar bulunuyor.

Kış mevsiminin tadını doyasıya çıkarmak, ailesiyle keyifli vakit geçirmek isteyenler için gerek manzarası gerekse sunduğu avantajlarla birbirinden güzel tatil rotalarını değerlendirebilirsiniz.

untitled.png

Ağva, İstanbul

Özellikle Marmara’da yaşayanların ilk tercihleri arasında olan Ağva yaklaşan sömestr tatilinde gidilebilecek doğa dostu yerlerin başında geliyor.

Şehir hayatından, trafikte geçen saatlerden ve iş temposundan kurtulmak, doğanın bizlere sunduğu kusursuz güzellikler arasında ailesiyle huzur dolu anlar yaşamak isteyenler soluğu Ağva’da alıyor.

Şile ilçesinin en turistik beldesi olan Ağva’nın Karadeniz’e de kıyısı bulunuyor.

Sabah kahvaltılarını masmavi suların kıyısında yapmak, Göksu Nehri üzerinde bulunan restoranlarda akşam yemeği yemek ve gün içinde keyif dolu doğa yürüyüşleri yapmak burada mümkün.

Ağva’da sayısız konaklama seçeneği bulunuyor. Genellikle ailelerin tercih ettiği geniş odalarıyla hizmet veren, ferah birçok butik otel, çocuklu ailelerin isteklerine cevap veren hizmetler sunuyor.

Ağaçların arasında güne başlamanın benzersiz hazzını sunan bu küçük ama bir o kadar şirin ilçede siz çayınızı yudumlarken çocuklarınızın şen kahkahaları size eşlik edecek.

Ailece bir aktivite yapmak isteyenler için hava şartlarının uygun olduğu zamanlarda bisiklet turları ve kamp çadırında konaklamak en keyifli seçeneklerin başında geliyor.

Kapadokya, Nevşehir

Kışın bambaşka manzaralar sunan Kapadokya sömestr tatiline az bir zaman kala meraklısına kapılarını açıyor.

Tarihi güzellikleri ve doğal oluşumlarının nefesinizi keseceği bu yerde keşfedilmesi gereken sayısız nokta bulunuyor. Çocuklarınızla birlikte keyifli bir gezi hayal ediyorsanız şimdiden rezervasyonunuzu yaptırmakta fayda var.

Güneşin doğuşundan batışına kadar kendine özgü manzaralarıyla hayaller şehri olan Kapadokya’da 1 gününüzü Avanos’a ayırabilirsiniz. Burada oldukça ünlü olan çömlek yapım evlerinde çocuklarınızın minik ellerinden çıkan eserler için evinizin başköşesinde yer açmayı unutmayın.

Ailece keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak olan başka bir aktivite ise sıcak hava balon turu.

Kapadokya’ya gökyüzünden bakmak isterseniz ailenizle birlikte balon turlarına katılabilirsiniz.

Keyifli bir tatilin kapılarını aralayan Nevşehir’in incisi Kapadokya’da sizi kendisine hayran bırakacak mağara otellerinde kalırken çocuklarınızın kurduğu düşlere inanamayacaksınız.

Birbirinden güzel vadilerin içinde yapacağınız yürüyüşler, yeraltı şehirlerinin keşfi, ailenizle birlikte daha bir keyifli hale gelecek.
bbwuprjcmaacynz.jpg

Yedigöller, Bolu

Çocuklarınız da sizin gibi gezgin ruhlu bireyler olarak yetişsin istiyorsanız, ailece gidebileceğiniz en ideal yer Yedigöller.

Çocuklarınızın doğayı yakından görmesi, tanıması, heyelan sonucunda oluşan gölleri yerinde incelemesi ve göllerde yaşayan balıkları tek tek tanıması, hatta kamp hayatını deneyimlemesi için en doğru adres burası.

Sömestr tatilini doğanın kalbinde geçirmek isteyen ailelerin burada birlikte yapabilecekleri birbirinden keyifli aktiviteler de var.

Piknik alanları ile de ön plana çıkan Yedigöller’in günübirlik ziyaretçileri de oldukça fazla.

Uzun bir tatil yapmayı düşünmüyorsanız, 1 günlüğüne de olsa Yedigöller’de piknik yapmaya gidebilir ve çocuğunuzun harika vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.

İsminden de belli olduğu üzere 7 tane göle ev sahipliği yapan bu cennetten düşme yerde kahvaltıların ardından ormanda, sonbahar yapraklarının hışırtısı eşliğinde uzun yürüyüşler sizi bekliyor.

Eğer kamp yapmayı sevenlerdenseniz Yedigöller’e gitmek için bir nedeniniz daha bulunuyor.

Çadırınızı çocuklarınızın yardımını alarak kurduktan sonra olta balıkçılığını onlara öğretebilir, özel ateş yakma alanlarında mangal yapmanın keyfine varabilirsiniz.

Kış aylarında kar yağışlarının görüldüğü Yedigöller’de bol bol kartopu savaşı da yapabilirsiniz.

Abant, Bolu

Bolu’ya 34 kilometre uzaklıkta bulunan, tam bir doğa harikası Abant sömestr tatili için sessiz sakin bir yer arayanları cezbedecek türden.

Her mevsim benzersiz manzaralar sunan Abant kış mevsiminde bembeyaz örtüsüyle misafirlerini karşılıyor.

Abant Gölü etrafında yapılan düzenlemelerin her geçen gün artması burayı ziyaret eden tatilcilerin daha keyifli vakitler geçirmesini sağlıyor.

Abant’a geldiğinizde yeşilliklerin sizi davet ettiği sayısız yer göreceksiniz. Bunların başında mangalla arası iyi olanları sevindirecek piknik alanı bulunuyor. Ailenizle birlikte burada dilediğiniz gibi vakit geçirebilir, bölgede bulanan mangal alanlarında piknik yapabilirsiniz. Keyifli bir yemeğin ardından göl çevresinde yürüyüş yapabilir, ardından gölün çevresinde bulunan kafelerde sıcak çaylarınızı yudumlayabilirsiniz.

Abant çevresinde sahip olduğu sayısız konaklama seçeneği ile de çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih edilen noktaların arasında yer alıyor.

Bozcaada, Çanakkale

Bozcaada tertemiz havası ve renk renk kafeler, restoranlar, dükkanlar, çiçeklerle dolu sokaklarıyla hayatın karmaşasından kaçmak isteyenleri kucaklıyor.

Kış mevsiminde Bozcaada’yı ziyaret edenlerin içini sıcacık sohbetiyle yerli halk ısıtıyor.

Daracık sokaklarında ailenizle birlikte harika fotoğraflar çekilme şansını sunan bu yerde yürüyerek keşfedilecek birçok nokta bulunuyor.

Rum Mahallesi’nde bulunan ve kartpostallardan fırlamış gibi bir görüntüsü olan şirin evlere her gören hayran kalıyor.

Rüzgar güllerini henüz keşfetmediyseniz merkezden minibüse binerek Batı Burnu’na gitmenizi öneriyoruz. Çocukların bir hayli ilgisini çeken rüzgar güllerine bir de gün batımının kızıl renkleri eklenince ortaya nefes kesen manzaralar çıkıyor.

Aynı zamanda reçelleriyle ünlü Bozcaada’da her çocuğun zevkine hitap eden tatlar bulunuyor.

kar-kalinligi-(1).png

Uludağ, Bursa

Sömestr tatili denince akıllara ilk gelen kartopu savaşlarının beşiği olan Uludağ her yıl sayısız tatilciye ev sahipliği yapıyor.

Tesiste yediden yetmişe birçok kişiye hitap eden aktivitelerle karşılaşmak mümkün.

Tesisin çevresinde çocuklu ailelerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek türden çok sayıda konaklama alanı bulunuyor.

Karne heyecanının ardından çocuklarıyla keyifli bir kar tatili yaşamak isteyenlerin mutlaka tercih etmesi gereken bir yer Uludağ.

Çocuklarınıza kayak yapmanın püf noktalarını rahatlıkla Uludağ’da öğretebilirsiniz. Daha önce hiç kayak yapmadıysanız, ailece eğitmenlerden birkaç saatlik ders de alabilirsiniz.

Ayrıca keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak snowboard, buz pateni, bigfoot ve kar motorsikleti gibi aktiviteler de sizleri bekliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X