2018’de internetten en çok hangi yemeği yedik? Bursa kaçıncı sırada?

Yemeksepeti, 2018’de, 27 bin tekil restorandan verilen 250 milyon porsiyon yemek siparişinden yola çıkarak, Türkiye’nin bu seneki yemek trendlerini paylaştı.

2018’de internetten en çok hangi yemeği yedik? Bursa kaçıncı sırada?

2018 yılının sipariş lideri geçtiğimiz yıl da olduğu gibi burger oldu. Geçtiğimiz yıl 5. sırada yer alan döner, bu yıl atağa geçti ve sipariş sayısını yüzde 70 artırarak listenin ikinci sırasına yerleşti.
 

hamburger

Lahmacun bir önceki yıla göre bir basamak geriledi ve 3. sırada yer aldı. Yemeksepeti kullanıcıları bir yıl boyunca 16 milyon lahmacun yedi.
 

iStock-868592776

En çok sipariş veren illeri sıralayacak olursak; İstanbul, Ankara ve İzmir olurken, Eskişehir, Antalya, Bursa, Adana, Denizli, Kocaeli ve Konya takip etti. 2018 yılında kahve siparişleri yaklaşık 2 kat arttı. En çok tercih edilen kahve çeşidi ise latte oldu.
 

latte

Vegan siparişleri ikiye katlandı
 

vegan

2018’de 6,5 milyon sipariş alan dünya mutfağının bu seneki favorisi İtalyan mutfağı oldu. Kullanıcılar bu yıl Vegan lezzetlere daha fazla ilgi gösterdiler ve geçen yıla göre siparişleri yüzde 92 artırdılar. Bu sene 2,5 milyon adet Adana dürüm siparişi alındı. Tatlıda ise 1 milyonluk siparişle sufle birinci sıraya yerleşti. En çok tercih edilen çorba türü mercimek olurken, 2018’de toplam 7 milyonluk sayıyla kıymalı pide kendi kategorisinde ilk sıraya yerleşti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X