Altan Kutucu
Altan Kutucu

2019 Çin Dünya Kupası’ndayız…

Dünya Kupası Elemeleri 2. Raunt I Grubu’nda A Milli Basketbol Takımımız geçen hafta sonu oynadığı İspanya 71-67 ve Karadağ 66-71 maçları sonunda 1 galibiyet 1 mağlubiyet alarak diğer maçlarda alınan sonuçlar neticesinde 2019 yılında Çin’de oynanacak Dünya Kupası’na gitmeyi garantiledi. 22 Şubat’ta ülkemizde oynanacak Slovenya ve 25 Şubat’ta deplasmandaki İspanya maçları formalite maçları olacak.

Ankara’da oynadığımız İspanya maçında Semih Erden’in 16 sayı, 14 ribaundluk müthiş performansı ve Buğrahan Tuncer’in 8 asistlik katkısı sonucunda zayıf kadro olarak görünen rakibimizi (bizim takımımızda da 5 önemli oyuncumuz yoktu) müthiş bir mücadele sonunda yendik ardından uzun süre önde götürdüğümüz ancak takımlarında süre ve sorumluluk alamamalarından kaynaklanan basit hatalar sonucu verdiğimiz Karadağ (Doğuş Balbay 14 sayı 5 ribaunt ile takımın en verimli oyuncusu oldu) maçı sonrası FIBA-Eurolig çekişmesi neticesinde maçların çakışması ve birçok oyuncunun forma giyememesi sonucunu ortaya çıkan zevksizkalitesi düşük ancak mücadelesi yüksek eleme grupları sürecinden Çin’deki Dünya Kupası maçlarına gitmeyi garantilemiş olan A Milli Basketbol Takımımızı kutluyorum.

Her iki müsabakada ilk 5’te başlayan TOFAŞ’tan Berkan Durmaz; devamlı üstüne koyarak kendi takımı ve Milli Takım için etkili bir oyuncu olma yolunda verilen bu şansı kullanarak, “ben oldum” demeden çalışmaya kendini geliştirmeye devam etmeli.

Bu gelinen aşamadan sonra oturup takımlarında süre alamayan bu çocuklarımızı daha fazla nasıl oynatabiliriz ve sorumluluklarını nasıl artırabiliriz sorularına cevap aramalıyız. Bu şartlar altında bu çocukları kısa süreli kamplar ile maçlara hazırlayan ve bu zor süreçte Dünya Kupası’na 2 maç kala gitmeyi garantileyen takımımızın başarılı Koç’u Ufuk Sarıca ve ekibini de canı gönülden tebrik ediyorum.

Haftaya görüşmek üzere.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X