2019’da 100 bin öğretmen atayın

Türk Eğitim-Sen Genel başkanı Talip Geyan, öğretmen açığını ortadan kaldırmak için seçim öncesi 40 bin, seçim sonrası da 60 bin olmak üzere 100 bin öğretmene ihtiyaç olduğunu bildirdi. 

2019’da 100 bin öğretmen atayın

HATİCE DAL

Türk Eğitim-Sen Bursa Şubeleri istişare ve tanıtım toplantısı Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda konuşan ülke genelinde sendikalarına 207 bin üyenin olduğunu belirterek, ‘Biz, yola çıkarken kimseye müdürlük yada tayin vaat etmedik. Bunu milli bir dava benimsedik ve bu özelliğimiz ile de Türk Milletinin güvenini kazandık” dedi. 

15 Mayıs’ta yetkili sendikaların belirleneceğine de dikkat çeken Geylan, “Toplu sözleşme masasında söz hakkına biz sahip olmalıyız. Çünkü şu an yetkili sendika kamu çalışanının değil işverenin yanında yer almaktadır” şeklinde konuştu.

150 BİN AÇIK VAR

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmen atamalarına da değindi. Birkaç gün önce yapılan atamalar ilgili yetkililere seslenen Geylan, “Yeni yapılan 20 bin öğretmen atamasını asla 2019 ataması olarak görmüyoruz. Bu atamalar 2018’de yapılması gereken, ancak geciken atamalardır. Türkiye’de 150 bin öğretmen açığı var. Yetkililere sesleniyorum. Seçim öncesi 40 bin, sonrasında ise 60 bin olmak üzere bu yıl için 100 bin öğretmenimiz görev başına getirilmelidir. Türkiye’de sadece 64 ilden aldığımız verilere göre 76 bin ücretli öğretmen var bunların çoğu yüksek okul mezunu. Bu eğitime vurulan bir darbedir’ dedi.

ÖĞRETMENE ŞİDDET

Öğretmenlerin sürekli şiddete maruz kaldıklarına da dikkat çeken Genel Başkan Geylan, “Sendikamız tarafından 24 Kasım’da yapılan bir anket acı gerçeği gözler önüne sermiştir. Şiddete maruz kalmayan öğretmen yok denecek kadar azdır. Bu sosyal bir dramdır” ifadelerini kullandı.

Okullarda kaldırılan andımızın ayırıcı değil birleştirici bir güce sahip olduğunu da vurgulayan Geylan bu yanlış uygulamadan bir an önce vazgeçilmesini de sözlerine ekledi.

Türk Eğitim-Sen 2’No’lu Şube Başkanı Fatih Gümüş de, Bizler eğitim çalışanlarının hak mücadelesinde her daim yanlarında yer aldık. Yüzde yüz milli bir sendikayız. Bizde mücadele bir gelenektir ve her gün alanlardayız” diye konuştu. 

Türk Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Metin Öksüz ise, “Bizler her zaman olduğu gibi doğruya doğru, eğriye eğri demeye devam edeceğiz. Bursa’da yapılan haksızlıklar karşısında asla sessiz kalmadık. Dik baş, tok karın ve mutlu yarınlar için mücadelemizi sürdüreceğiz. Gitmediğimiz kurum ve elini sıkmadığımız eğitim çalışanı kalmayacak” açıklamalarında bulundu. 

Konuşmaların ardından Şube Başkanları Öksüz ve Gümüş, Geylan’a katılımlarından dolayı teşekkür plaketi sundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X