2019’da 44 milyon turisti yakalarız

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran, 2019 yılında Antalya’ya gelen turistte 15 milyon, Türkiye genelinde de 43-44 milyonun yakalanacağını söyledi.

2019’da 44 milyon turisti yakalarız

Duran, turist sayısı bakımından 2018’in çok iyi bir yıl olduğunu belirterek, WTM Londra Fuarı’nda aldıkları ilk verilere göre 2019’un da iyi geçeceğinin öngörüldüğünü ifade etti. İngilizlerin Türkiye’yi tekrar ve artan bir dereceyle kullanmaya başladıklarını anlatan Duran, ‘’İngilizler son 2-3 yıldır gittikleri rakip ülkelerde hizmet, fiyat ve kalite… bunları üst üste koyduğunuz zaman kimsenin bizim yanımıza yaklaşamayacağını gördüler.

Otellerimiz hepsi çok kaliteli, çok güzel ve çok ciddi hizmet veren oteller. Onun için İngiltere’den Türkiye’ye dönüş başladı. Bunu 2018 yılında çok net gördük” dedi. Rusya pazarının da bu sene kendini ispat ettiğini ve şu anda Türkiye geneli Rus turistin 6 milyona, Antalya’da da 4,5 milyona ulaştığını vurgulayan Duran, bu rakamların Rusya pazarında şimdiye kadar görülen en yüksek rakamlar olduğunu dile getirdi.

DİĞER PAZARLAR DA HAREKETLİ

Almanya pazarının da rüşdünü ispat ettiğine işaret eden Duran, söz konusu pazarda bu yıl 3,5 milyon kişiye ulaşıldığını, önümüzdeki yıllarda 5-5,5 milyon turist rakamının rahaltıkla yakalanabileceğini kaydetti. Diğer pazarlarda da ciddi hareketler olduğuna dikkati çeken Duran, ‘’Bu sene kış turizmine bakarsanız geçen senelere nazaran çok ciddi şekilde oteller açık kalmaya devam ediyor” diye konuştu.

Bu yıl Antalya’ya gelen turist sayısında 13 milyona, Türkiye genelinde de 38,5-40 milyona ulaşılacağının altını çizen Duran, şöyle devam etti: ‘’2019 yılında Antalya’ya gelen turistte 15 milyonu, Türkiye genelinde de 43-44 milyonu yakalarız diye düşünüyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X