21 bin doktor iş bırakıyor

Cumartesi günleri ve akşam saatlerinde nöbete karşı çıkan aile hekimleri, cuma günü yurt genelinde iş bırakacak, cumartesi günü de Bakanlığa yürüyecek.

21 bin doktor iş bırakıyor

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), 12-13 Aralık tarihlerinde eylem yapacak. 12 Aralık Cuma günü Türkiye genelinde iş bırakacak olan Aile hekimleri, 13 Aralık’ta da Ankara’da Sağlık Bakanlığı’na yürüyecekler.

 

Cumartesi günleri ve akşam saatlerinde nöbet zorunluluğu getirilmeye çalışılan hekimler isyanda. Günde 12 saat çalışması beklenen aile hekimleri bu şekilde hastalarına düzgün hizmet veremeyeceklerini, bunun da toplumun genel sağlığında bozulmaya neden olacağını savunuyor.

 

İstanbul Aile Hekimleri Derneği (İSTAHED) Başkanı Esin Şener, ‘Federasyon olarak tüm Türkiye’de iş bırakacağız. 3 sağlık sendikası, Türk Sağlık Sen, Birlik Dayanışma ve Genel İş Sendikası’nın kararı üzerine iş bırakıyoruz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X