24 saatte metrekareye 160 kg yağış

Bursa`da kentin su kaynaklarını besleyen Uludağ`a son 24 saat içinde metrekareye 160 kilogram yağış düştü. Yağışlarla kentin içme suyunun yüzde 90`ını karşılayan Doğancı ve Nilüfer barajlarında doluluk oranı yüzde 50`lere ulaştı.

24 saatte metrekareye 160 kg yağış
Bursa, yağışlarla yazı kuraklık yaşamadan atlattı. Yaz sıcakları ve tüketim ile 3 ayda düşen barajlardaki su seviyesi sonbahar yağışları ile yeniden yükselmeye başladı. Bursa’da yüzde 25’lere kadar düşen barajlardaki su seviyesi son yağışlarla birlikte Doğancı Barajı’nda yüzde 47’ye, Nilüfer Barajı ise yüzde 55’e ulaştı. Son üç günde ise Türkiye’yi etkisi altına alan yağışlar da 24 saat içinde kentin su kaynaklarını besleyen Uludağ’da metrekareye 160 kilogram yağış düştü. Su baskınlarının yaşandığı kent merkezinde ise metrekareye 21 kilogram yağmur yağdı
 
BURSA SUSUZ KALMAYACAK
 
Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, yağışların sevindirici olduğunu belirterek, “Bursa bu yıl susuzluk yaşamadı. Yağışlar böyle devam ederse yaz aylarında da susuzluk tehlikesi yaşanmayacak. Son yağış ölçümlerini Pazartesi günü işlenecek. İki günde yaşanan yağışlarla bu seviyenin daha da yükseldiğini göreceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X