25 çiftçiye meyve budama sertifikası

İnegöl Belediyesi’nin Halk Eğitim Merkezi, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası işbirliğinde düzenlediği çiftçi eğitim seminerleri kapsamında Şehitler Mahallesinde düzenlenen Meyve Budama kursu tamamlandı.

25 çiftçiye meyve budama sertifikası

Teorik eğitimin ardından meyve bahçesinde yapılan uygulamalı eğitimin ardından 25 çiftçi sertifika almaya hak kazandı. Eğitimler kapsamında, 14 kırsal mahallede 700 çiftçiye eğitim verilecek.

Teorik eğitimin ardından Şehitler Mahallesi’nde bir meyve bahçesinde yapılan pratik eğitim sonrası çiftçilere sertifikaları takdim edildi. Belediye Başkanı Alper Taban, “Yaptığımız işi en doğru yapmak durumundayız, en bilimsel olanıyla yapmak zorundayız. Gelişmeye, yenilenmeye açık olmalıyız. Bunu kendi yaptığım iş için de söylüyorum. Düşünce bu yönde olursa inanıyorum ki, yaptığımız iş daha başarılı, verimli ve kaliteli olacak. Burada üretilen meyve rekoltesi arttığında, bu sizlere yansıyacak. Size yansıması demek şehre yansıması, ülke ekonomisine yansıması demek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X