3 bin 600 öğrenci açıkta kalmıştı… İlk nakil sorunlara çözüm olmadı

Liselere giriş için açıklanan ilk nakil yerleştirme sonuçlarına göre; Bursa’da açıkta kalan 3 bin 600 öğrenciden ilk etapta sadece 604’ü tercih ettikleri okullara yerleşebildi.

3 bin 600 öğrenci açıkta kalmıştı… İlk nakil sorunlara çözüm olmadı

DERYA DEMİR

Ortaokulda bulunuşluk süresi nedeniyle açıkta kalan 320 öğrencinin 212’si tercih ettiği okula gidebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından liseye giriş tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan ilk nakil döneminin sonuçları da belli oldu.

Bursa’da açıkta kalan 3 bin 600 öğrenciden, ilk nakil döneminde 604’ü tercih ettikleri okullara yerleşebildi. Açıkta kalan 3 bine yakın öğrenci ise 13-17 Ağustos tarihleri arasında yapılan ikinci nakil için tercihlerini yapmaya başladı. Bu dönemde de yerleşemeyen öğrenciler için ise 2 nakil dönemi daha olacak.

BÜYÜKORHAN VE KELES’E İLGİ YOK

Bursa genelinde başvuruda bulunup yerleşen 604 öğrencinin 115’i imam hatip liselerine, 191’i meslek liselerine ve 298’i ise anadolu liselerine yerleşti.

Bu yerleşmelerin sonucunda imam hatip liselerinde bin 947, meslek liselerinde 4 bin 173 ve anadolu liselerinde de 19 boş kontentan kaldı. Anadolu liselerinde ise, önceki yerleştirmelerde de tercih edilmeyen 6 kontenjanlı Büyükorhan Çok Programlı Anadolu Lisesi ve 13 kontentanlı Keles Çok Programlı Anadolu Lisesi boş kaldı. 

“ÖĞRENCİLERİN TALEPLERİ GÖRMEZDEN GELİNİYOR”

Liselere yerleştirme sisteminin hem öğrencileri hem de velileri mağdur ettiğini öne süren Eğitim İş Şube Başkanı Özkan Rona, ek yerleştirmelerin ilkinin de fiyaskoyla sonuçlandığını iddia etti.

Rona, “Ek yerleştirme sonuçları bir kez daha göstermiştir ki öğrencilerimiz Anadolu Lisesi taleplerinde ısrarcı iken, Milli Eğitim Müdürlüğü ise bu talepleri görmezden gelmekte ısrarcı.  Türkiye genelinde nakil dönemi için anadolu liselerinde 58 bin ek kontenjan açılmış olmasına rağmen, Bursa sadece 297 ek kontenjan açmıştır.

Ülkedeki öğrencilerin yüzde 3.3’ü Bursa’da eğitim görmekte iken 58 bin kontenjandan da en az bu oranda pay alarak bin 900 anadolu lisesi kontenjanı açılması gerekmekteydi. Eğer ortaya çıkan ihtiyaç oranında genel lise kontenjanı açılmazsa  öğrenciler mağdur olmaya devam edecek” diye konuştu.

DÜLGER: “VELİLER SABIRLI OLSUN”

İlk yerleştirmelerde bulunuşluk süresi nedeniyle Nilüfer Şehitler Ortaoklu’ndan mezun olup açıkta kalan öğrencilerin durumunu değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, “Bulunuşluluk süresi nedeniyle Şehitler Ortaokulu’nda açıkta kalan öğrencilerimizden 6-10 Ağustos tarihleri arasında yapılan tercihler sonucunda 212 si yerleşirken, sadece 108’i herhangi bir okula yerleşemedi.

Dün başlayan nakil tercih başvurularıyla birlikte öğrencilerimizin üç başvuru hakkı daha bulunuyor. Tercih takvimi müdürlüğümüzün resmi sitesinde mevcuttur. Bu öğrencilerimiz ile birlikte henüz yerleşemeyen diğer öğrencilerimize sabırla üç yerleştirme sürecini beklemelerini öneriyorum.

Ortaöğretim Genel Müdürümüzün de ifade ettiği gibi, bu üç yerleştirme sonunda öğrencilerimiz istedikleri okul türüne yerleşeceklerdir. Bakanlığımızın da İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizim de çalışmalarımız bu yöndedir. Bütün gayretimiz çocuklarımızın ve velilerimizin mutluluğu üzerinedir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X