3 kardeş ‘spin’ attıkları için öldürüldü

Bursa’da 3 kardeşi gürültü yüzünden tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen sanığa 3 ayrı müebbet ve 12 yıl, ona yardım etmekle suçlanan babasına ise 53 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Sanığın, 3 genci otomobille spin attıkları için öldürdüğü id

3 kardeş ‘spin’ attıkları için öldürüldü

Edinilen bilgiye göre olay, 8 Eylül’de merkez Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi Hüseyin Kanalıcı Caddesi’nde meydana geldi. Araba ile dolaşan Şefik (29), Ferit (27) ve Emrah Ece (24) kardeşler, cadde üzerinde market işleten Hurşut Ç. (61) ve cezaevinden yeni çıkan oğlu Umut Ç. (30) tarafından gürültü yaptıkları gerekçesiyle ikaz edildi. Tartışmanın büyümesi üzerine öfkesine hakim olamayan Umut Ç, silahına sarılarak kurşun yağdırdı. Kardeşleri Emrah ve Ferit’in vurulduğunu gören Şefik, hemen eve giderek yardım istedi. Tekrar kardeşlerine yardıma koşan Şefik Ece, aracına binerek olay yerinden uzaklaşmaya çalışan şüpheli Umut Ç.’nin hışmına uğradı. Kardeşlerini öldürdüğü için küfrettiği iddia edilen Ferit’e de kurşun yağdıran şüpheli Umut Ç., babası ile birlikte kaçarken polis tarafından yakalandı.

Kardeşlerden Şefik olay yerinde, Ferit kaldırıldığı hastanede aynı gün hayatını kaybederken, durumu ağır olan Emrah Ece ise yoğun bakıma alındı. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören Emrah Ece, ölüm kalım savaşına bir gün dayanabildi. Beyin ölümü gerçekleşen Emrah’ın babası Fedai Ece, kaybettiği son oğlunun organlarının bağışlanmasını istedi. Emrah’ın organları nakil bekleyen 7 kişiye umut oldu.

Olayın ardından cinayetin faili olduğu iddia edilen Umut Ç. ile ona yardım etmekle suçlanan babası Hurşut Ç. tutuklandı. Şüpheliler hakkında Cumhuriyet Savcısı Aziz Doğan tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. 3 sayfalık iddianamede, kavganın 3 kardeşin arabayla sanığın işlettiği büfenin önünden geçerken 2 kez spin attığı için çıktığı belirtildi. Savcı, şüpheli Umut Ç’nin, ‘3 ayrı kasten adam öldürmek, genel emniyeti tehlikeye sokmak, mala zarar vermek, tehdit ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet’ suçlarından toplam 3 ayrı müebbet ve 12 yıla kadar, oğluna yardım ettiği öne sürülen baba Hurşut Ç.’nin ise aynı suçlardan 53 yıla kadar hapsini istedi.

Tutuklu baba oğul, önümüzdeki günlerde Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X