3 puan 3 golle geldi

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu`nda konuk ettiği Kazakistan`ı 3-1 yenerek puanını 4`e çıkardı.

3 puan 3 golle geldi
Elemelerdeki ilk 3 maçında istediğini elde edemeyen Türkiye, mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı mücadeleye baskılı başladı. Savunmasını ileride kurarak oyunu rakip yarı alana yıkan ay-yıldızlılar, ilk bölümde istediği pozisyonları üretmekte zorlandı. Savunmaya çekilen rakibi karşısında etkili mücadelesiyle gol arayışlarını sürdüren milliler, 26. dakikada Burak Yılmaz’ın penaltıdan attığı golle öne geçti. Golün şokunu atlatamayan zayıf rakibi karşısında baskısını artıran Türkiye, Burak Yılmaz ile 29. dakikada farkı 2’ye çıkardı. Kalan sürede oyunun kontrolünü elinde bulunduran ve gol için yüklenen A Milli Takım, ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.
 
Maça iyi başlayan rakibi karşısında tamamen savunmaya çekilen Kazakistan, hızlı ataklarla hücuma çıktı. Türkiye’nin etkili mücadelesi karşısında topa fazla sahip olamayan konuk ekip, 26 ve 29. dakikalarda kalesinde üst üste gördüğü gollerle 2-0 geriye düştü. İlk yarıda Türkiye karşısında neredeyse pozisyon bile bulamayan ve oyunu sahasında kabullenen Kazakistan, soyunma odasına 2-0 geride gitti.
 
22. dakikada Ozan Tufan’ın sağdan yaptığı ortaya ön direkte Umut Bulut’un bekletmeden yaptığı vuruşta top az farkla yandan auta çıktı.
 
23. dakikada sol kanattan Selçuk İnan’ın kullandığı serbest vuruşta top savunmadan döndü. Havalanarak ceza alanı dışına inen meşin yuvarlağı Arda Turan ceza alanına doldururken, Semih Kaya’nın kafayla indirdiği top Burak Yılmaz’ın önünde kaldı. Bu oyuncunun kale önünde çok uygun durumda şutunda top yandan dışarı gitti.
 
25. dakikada Burak Yılmaz, ceza sahası içinde Abdulin’in müdahalesiyle yerde kalınca, Rus hakem Eskov penaltı kararı verdi. 26. dakikada penaltı atışını kullanan Burak Yılmaz, top ile kaleci Mokin’i ayrı köşelere göndererek, ay-yıldızlı takımı öne geçirdi: 1-0
 
29. dakikada Türkiye, Burak Yılmaz ile farkı 2’ye çıkardı. Caner Erkin’in soldan uzun ortasında ceza sahasında Volkan Şen’in göğsüyle indirdiği topa Burak Yılmaz gerilerden gelerek sert vurdu. Kaleci Mokin, yerden üzerine gelen topu tutmaya çalışırken büyük bir hata yaptı ve meşin yuvarlak elinden sekerek filelere gitti: 2-0
 
34. dakikada Caner Erkin’in ceza alanı dışından sert şutunda top yandan auta gitti.
 
41. dakikada Selçuk İnan’ın soldan ortasında kaleci Mokin’in yumruklayarak uzaklaştırmak istediği top, ceza alanı içindeki Burak Yılmaz’ın önünde kaldı. Bu oyuncunun gelişine vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.
 
Kalan sürede sonuç değişmedi ve mücadelenin ilk yarısı 2-0 Türkiye’nin üstünlüğüyle tamamlandı.
 
A Milliler, sahaya Volkan Demirel şokuyla çıktı
 
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu’ndaki kritik maçta Kazakistan ile karşılaşan A Milli Takım, sahaya Volkan Demirel şokuyla çıktı.
 
Milliler, kale arkası tribündeki taraftarlarla gerginlik yaşadıktan sonra sahayı terk eden Volkan Demirel’in maça çıkmamasının ardından büyük moral bozukluğu yaşadı.
 
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, stattan da ayrılan tecrübeli file bekçisinin yerine kalede maç öncesi zorunlu değişiklik yaparak, Volkan Babacan’a ilk 11’de görev verdi.
 
Bu arada karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da izledi.
 
Kadro büyük oranda değişti
 
Terim, Kazakistan ile oynanan karşılaşmada Brezilya mücadelesine göre kadroyu da büyük oranda değiştirdi.
 
Tecrübeli teknik adam, son milli maçtaki karşılaşmada görev verdiği Semih Kaya, Ozan Tufan, Umut Bulut ve Arda Turan’ı Kazakistan karşısında da sahaya sürerken, diğer 6 oyuncunun yerine farklı isimleri oynattı. Savunmanın göbeğinde Semih Kaya’nın yanında bu kez Bekir İrtegün’ün yerine Serdar Aziz şans buldu.
 
Gökhan Gönül, yedekler arasında
 
A Milli Takım’da Kazakistan maçı öncesi sakatlığı geçmeyen Gökhan Gönül de zorunlu olarak yedekler arasında yer aldı.
 
Bu mücadele öncesi düzenlenen basın toplantısında açıkladığı ilk 11’de Gökhan’a yer veren Terim, bu gelişmenin ardından Ozan Tufan’ı savunmanın sağında bir kez daha görevlendirdi. Tecrübeli çalıştırıcı, sol kanatta da değişikliğe gitti ve İsmail Köybaşı’yı yedeğe çekip Caner Erkin’i sahaya sürdü.
 
Brezilya maçı öncesi yaşadığı sakatlık nedeniyle kadrodan çıkarılan Mevlüt Erdinç’in yerine forvette Burak Yılmaz şans buldu. Fatih Terim, özel maçta ilk 11’de oynattığı Bekir İrtegün, Hamit Altıntop ve Bilal Kısa’yı tribüne gönderirken, İsmail Köybaşı ve Mehmet Topal’ı yedek soyundurdu. Bu oyuncuların yokluğunda Selçuk İnan, Volkan Şen ve Olcay Şahan da ilk 11’de şans bulan oyuncular arasında yer aldı.
 
Maç öncesi sadece Galatasaraylı futbolcular tribüne çağrıldı
 
Kazakistan maçı öncesi milli takımın ısınması sırasında Volkan Demirel’e tepki gösteren kale arkasındaki taraftarların sadece Galatasaraylı futbolcuları tribüne çağırmaları dikkati çekti.
 
Bu grup, seremoninin hemen ardından ise tüm takımı tribünlere davet etti.
 
Türk Telekom Arena’da 7. milli maç
 
A Milli Takım, Kazakistan mücadelesiyle Türk Telekom Arena’daki 7. karşılaşmasına çıktı.
 
Galatasaray ile Ajax arasında oynanan özel maçla hizmete giren 52 bin 650 kişilik statta milliler daha önce yaptığı 6 maçtan 3’ünü kazandı, 2’sini yitirdi, birinde de berabere kaldı.
 
Türkiye, Türk Telekom Arena’daki son maçını 14 Kasım 2012 tarihinde Danimarka ile oynadı. Aynı zamanda milli takımın tarihteki 500. maçı olan karşılaşma 1-1 sona erdi.
 
Bu arada, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, ay-yıldızlı ekibin başında Türk Telekom Arena’da ilk maçına çıktı.
 
Türkiye, Kazakistan ile bugünkü karşılaşmayla 5. kez karşı karşıya geldi.
 
Terim, 428 gün sonra Türk Telekom Arena’da
 
Türkiye Futbol Direktörlüğü öncesinde Galatasaray’ın başında bulunan Fatih Terim, sarı-kırmızılı takımdaki görevinden ayrılmasının ardından ay-yıldızlı ekibin başında Türk Telekom Arena’daki ilk maçına çıktı.
 
Geçen sezon Süper Lig’de Beşiktaş ile oynanan 5. hafta mücadelesinde Galatasaray’ın başında bulunan tecrübeli teknik adam, 428 gün sonra Seyrantepe’deki Kazakistan maçında milli takımın başında yer aldı.
 
Terim, Galatasaray’daki görev süresinde Türk Telekom Arena’ya son kez, 13 Eylül 2013 tarihinde 1-1 biten Medical Park Antalyaspor maçında çıkmıştı.
 
Stat dolmadı
 
Millilerin Kazakistan ile yaptıkları kritik mücadelede stat dolmadı.
 
Türk Telekom Arena’nın tribünlerinde büyük boşluklar gözlenirken 20 bini aşkın taraftar tribünlerde yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X