30 aile hekimliği birimine ‘Bebek Dostu’ sertifikası

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Emzirme Haftası kapsamında Mustafakemalpaşa’da anne sütü farkındalık eğitimi gerçekleştirilirken, ilçedeki 30 aile hekimliği birimine de ‘Bebek Dostu’ sertifikası verildi.

30 aile hekimliği birimine ‘Bebek Dostu’ sertifikası

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Emzirme Haftası kapsamında Mustafakemalpaşa’da anne sütü farkındalık eğitimi düzenledi.

Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen eğitime Kaymakam Mustafa Masatlı, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, sağlık personelleri ve vatandaşlar katıldı.

Programda anne sütü ile ilgili sunumlar gerçekleştirilirken, Mustafakemalpaşa’da görev yapan 30 aile hekimliği birimine ‘Bebek Dostu’ sertifikası verildi. Temel hedeflerinin anne ve çocuk sağlığını korumak olduğunu ifade eden Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, bu kapsamda anne sütünden taviz vermeyeceklerini kaydetti.

Bebeğin sağlıklı gelişimi açısından ilk altı ay yalnızca anne sütü ile beslenmesi gerektiğini belirten Akan, “Anne sütüyle beslenmeyen bebekler, bağışıklık sistemi yeterince gelişmediği için maalesef enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa karşı savunmasız kalabiliyor” şeklinde konuştu.

Hastanelerin doğumhane, yenidoğan üniteleri ve ameliyathanelerinde görev yapan tüm sağlık personellerine eğitim verildiğini vurgulayan İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, bu alanda görev yapan sağlık personellerinin niteliğini arttırmaya devam edeceklerini kaydetti. Dr. Akan, koruyucu sağlık hizmetlerinde ise anne bebek sağlığı ile ilgili çalışmalarının sağlıklı hayat merkezlerinde gerçekleştirileceğini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X