30 bin fidan daha toprakla buluşacak

Nilüfer Belediyesi’nin ‘Geleceğimiz için sen de fidan dik’ sloganıyla başlattığı ağaçlandırma kampanyası kapsamında Rotary Kulüpleri iş birliğiyle 500 fidan toprakla buluştu.

30 bin fidan daha toprakla buluşacak

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma hedefiyle her yıl ağaçlandırma kampanyası düzenleyen Nilüfer Belediyesi, ücretsiz dağıtımların ardından gönüllü kurum ve kuruluşlarla fidan dikimlerine başladı. Kampanyanın ilk dikim töreni Bursa’daki Rotary Kulüpleri ile Kurtuluş Mahallesi’nde yapıldı.

Akasya, ıhlamur ve erguvan türlerinde yaklaşık 500 fidan toprakla buluştu. Fidan dikim töreni Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Rotary 2440 Bölge Guvernörü Lütfi Demir, Rotary 2440 Bölge Sekreteri Ersin Karaaslan, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Nilüfer Belediyesi Koordinatörlerinden Sibel Özer ile çok sayıda Rotary kulübü temsilcisi hazır bulundu.

“DİKİLEN FİDANLARA SAHİP ÇIKIN” 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu yıl 30 bin fidan dikmeyi hedeflediklerini belirterek, “Bu çalışmalar örnek olacak niteliktedir. Rotary Kulüplerimiz her zaman sosyal projelerimize destek veriyor. Her yıl kurum olarak ücretsiz fidan dağıtıyoruz. Bu yıl da 25 bin fidan dağıttık.

Vatandaşlarımızı diktikleri fidanları koruyup kollamaya ve geleceğe taşımaya davet ediyorum. Bu şekilde çalışmalara devam edersek, Nilüfer’i yeşil Bursa’nın merkezi yapmak istiyoruz. Kampanyaya katkı veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X