33 bin yıllık cinayetin sırrı çözüldü

Cioclovina calvaria’ kafatasının sırrı çözüldü: Yontma taş devrinde cinayet ‘topuz benzeri’ bir nesne ile işlenmiş.

33 bin yıllık cinayetin sırrı çözüldü

 Romanya’daki madenciler tarafından bulunan ‘Cioclovina calvaria’ kafatasının sırrı çözüldü. 1941’de Pestera Cioclovina mağarasında bulunan 33 bin yıllık kafatasının üzerindeki yaralanmanın kaynağı ‘sert bir cisimle vurma’ olarak belirlendi.

Yeni analizler paleolitik çağda yaşamış bu kişiye bir sopayla ölümcül şekilde art arda vurulduğunu gösteriyor. Araştırmacılar kafasına birbirini izleyen iki şiddetli darbe vurulduğunu ve yere düşmeden önce kişinin katiliyle yüz yüze geldiğine inanıyor.

Plos One isimli hakemli dergide yayımlanan makalede katilin solak olabileceği ve ‘topuz benzeri bir nesne’ kullandığı belirtildi. Yontma taş devrinde yaşamış yetişkin bir erkeğe ait kafatasını bulan madenciler aynı zamanda bazı taş alet kalıntıları ve mağara ayısı fosilleri buldu ancak kafatasına ait beden hiçbir zaman bulunamadı. Avrupa’da modern insanlara ait bilinen en eski kalıntılardan biri olan fosil, keşfinden bu yana kapsamlı olarak araştırılıyordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X