35 bin kişiye istihdam sağlayacak

Türkiye’nin asıl sıçramayı mega endüstri bölgeleriyle yapacağını ifade eden Bakan Özlü, söz konusu alanlarda gelecekte 100 bin kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

35 bin kişiye istihdam sağlayacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, toplamda 45 milyar liralık yatırımla devreye alınacak mega endüstri bölgeleriyle 35 bin kişiye iş imkanı sağlayacaklarını kaydetti.

Özlü, bakanlığın mega endüstri bölgelerine yönelik yürüttüğü faaliyetlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Söz konusu bölgelerin büyük ölçekli ekonomiye geçişte önemli bir anahtar olduğuna dikkati çeken Özlü, Türkiye’nin organize sanayi bölgeleri ile kalkınmanın ötesinde, mega endüstri merkezleri anlayışına geçiş yapacağını söyledi. Bu kapsamda yüksek ve orta yüksek teknolojili ürünlerin üretileceği, büyük ölçekli yerli ve yabancı yatırımların yer alacağı, mega endüstri bölgeleri kuracaklarını vurgulayan Özlü, Türk ekonomisinin asıl sıçramayı bu bölgeler sayesinde yapacağının altını çizdi. 

45 MİLYAR TL’LİK YATIRIM

Endüstri bölgesi kurulumunu hızlandırmak için harita ve jeolojik etüt raporunun, imar ve parselasyon planlarının, altyapı ve üstyapı projelerinin bakanlıkça onaylandığını dile getiren Bakan Özlü, yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarının da bakanlık tarafından verildiğini anlattı. Faruk Özlü, toplamda 45 milyar liralık yatırımla faaliyete geçirilecek Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi, Filyos Endüstri Bölgesi, Karasu Münferit Yatırım Yeri ve Trabzon Yatırım Adası gibi mega endüstri bölgeleri ile 35 bin kişiye iş imkanı sağlayacaklarına işaret etti. Yeni mega endüstri bölgelerinin kurulması için çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Özlü, gelecekte 140 milyar liralık yatırımla 100 bin kişiye istihdam olanağı sunmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X