41 yıllık eşine  böbreğini verdi

AK Parti Büyükorhan İlçe Eski Başkanı Bayram Çetinkaya (63), 41 yıllık eşi 61 yaşındaki Ayten Çetinkaya’ya böbreğinin birini vererek tekrar hayata tutunmasını sağladı.

41 yıllık eşine  böbreğini verdi

AYDIN KURMUŞ

Büyükorhan’da yaşayan 3 çocuk annesi Ayten Çetinkaya’ya tedavi gördüğü böbrek rahatsızlığının artması üzerine böbrek nakli yapılması gerektiği söylendi. Bu durum üzerine eşi Bayram Çetinkaya böbreğinin birini eşine verme kararı aldı.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan tahlillerin ardından Bayram Çetinkaya’nın böbreğinin eşine uygun olduğunun görülmesi üzerine, ameliyata karar verildi.  Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 7 saat süren zorlu bir ameliyatın ardından Bayram Çetinkaya’dan alınan böbrek, eşi Ayten Çetinkaya’ya nakledildi. Eşinin sağlığı için hiç düşünmeden böbreğini verme kararı aldığını söyleyen Bayram Çetinkaya, eşinin sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi. Çetinkaya, “Geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleşen ameliyat oldukça başarılı geçti. Şu an benim ve eşimin sağlık durumu gayet iyi, hiçbir sorun görünmüyor. Ben taburcu edildim. Eşim de normal odaya alındı. Birkaç günlük izlenimin ardından eşim de büyük bir ihtimalle taburcu edilecek” dedi.

Eşinden aldığı böbrekle ikinci kez dünyaya geldiğini ifade eden Ayten Çetinkaya da, “Bu durum ortaya çıkınca hiç tereddüt bile etmeden hemen böbreğinin birini vereceğini söyledi. Eşime bu davranışından dolayı çok teşekkür ediyorum. Beni adeta ikinci kez hayata bağladı. Şu an iyiyim, herhangi bir sorunum yok. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan dostlarıma, beni ameliyat eden ekibe ve tüm hastane çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X