55 milyar liralık fırsat

Mehmet Şimşek, Hazine destekli kredi garanti sistemi kapsamında, geri dönüşlerden sağlanan 5 milyar lira ile birlikte toplam 55 milyar liralık kefalet imkanının yaratılacağını belirterek, ‘Bu limitin 3’te 2’si yatırım ve ihracata yönlendirilecek’ dedi.

55 milyar liralık fırsat

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Kredi Garanti Fonu (KGF) uygulamasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, Hazine destekli kredi garanti sisteminin geçen yıl yeniden yapılandırıldığını hatırlattı. Bu zamana kadarki sonuçlara bakıldığında, gerek firmaların krediye erişim sorunlarının aşılması gerekse ekonomik büyümeye olumlu katkı yapılması anlamında son derece önemli faydalar ortaya çıktığına işaret eden Şimşek, Aralık 2017 itibarıyla uygulama kapsamında kullandırılan kredi büyüklüğünün 218 milyar lirayı, verilen kefaletin toplam büyüklüğünün ise 199 milyar lirayı bulduğunu söyledi.

KADINA ÖZEL LİMİT

Bu uygulamadan 202 bin şirketin yararlandığını ifade eden Şimşek, kullandırılan kefalet tutarının yüzde 73’ünün KOBİ’lere, yüzde 27’sinin ise diğer işletmelere sağlandığını bildirdi. Şimşek, bu kapsamda ihracat kredilerinin payının yüzde 13, yatırım kredilerinin payının ise yüzde 3 düzeyinde gerçekleştiğini dile getirdi. Gelecek günlerde, kalan 50 milyar liralık kefalet tutarı ve geri dönüşlerden sağlanan 5 milyar lira ile birlikte toplam 55 milyar lira tutarında yeni bir kefalet imkanı yaratılacağını anlatan Şimşek, bu kapsamda özellikle ihracat ve yatırım faaliyetlerinin daha fazla desteklenmesinin amaçlandığını vurguladı. Tarım işletmeleri ve kadın girişimciler için de özel limitler ayrıldığına dikkati çeken Şimşek, ‘Böylelikle yeni kefalet limitinin en az 3’te 2’si yatırım ve ihracata yönlendirilecek’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X