6 ilde eğitime kar engeli

Bolu, Karabük, Bilecik, Balıkesir, Afyonkarahisar ve Kütahya’da olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

6 ilde eğitime kar engeli

Bolu’da olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildi.

İl Mili Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı ve tipinin etkisini sürdürmesi dolayısıyla  il genelinde 13 Ocak Salı tüm okulların tatil edildiğini söyledi. 

Çavuşoğlu, olumsuz hava koşulları nedeniyle öğrencilerin okula ulaşmakta sorunlar yaşadığını belirterek, kararın bu nedenle alındığını belirtti.

Karabük

Eflani ve Ovacık ilçesinde kar yağışı, buzlanma ve don nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Ovacık ve Eflani kaymakamlıklarından yapılan açıklamalara göre, kar yağışının üç gündür etkili olduğu, artarak devam etmesinin beklendiği bildirildi. 

Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Ovacık ve Eflani’de Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim öğretime 13 Ocak Salı ara verildiği belirtildi.

Bilecik

Bilecik kent merkezinde, kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, yaptığı açıklamada, kar yağışı, soğuk hava ve buzlanma nedeniyle herhangi bir olumsuzluk ya da mağduriyete meydan vermemek amacıyla il merkezinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, yaygın eğitim, özel eğitim okul ve kurumlarında eğitime 13 Ocak Salı ara verilmesinin uygun görüldüğünü belirtti.

Vali Nayir, ilçe merkezlerin de ise kararın kaymakamlıklarca verileceğini ifade etti.

Balıkesir

Balıkesir’in Dursunbey, Manyas ve Sındırgı ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Dursunbey ve Manyas’ta ilk ve orta dereceli okullarda, Sındırgı ilçesinde ise taşımalı eğitim gören öğrenciler için eğitime 13 Ocak Salı ara verildiği bildirildi.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar’da yoğun kar yağışından dolayı eğitime bir gün ara verildi.

Afyonkarahisar Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle öğrencilerin sıkıntı yaşamaması için merkez ilçede anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime 13 Ocak Salı ara verildiği belirtildi. 

İlçe merkezlerinde ise kararın kaymakamlıklarca verileceğini ifade edildi.

Kütahya

Kütahya’da, akşam üzeri başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamada, kent merkezi ve tüm ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 13 Ocak Salı ara verildiği belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X