65 yıllık savaş bitti

Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’da salı günü başlayan Güney Kore lideri Moon Jae-in ile Kuzey kori lideri Kim Jong-un zirvesinin ardından iki ülke arasında ortak savunma anlaşması imzalandı.

65 yıllık savaş bitti

Güney Kore devlet başkanlığı sözcüsü, anlaşmayla iki liderin Kore Yarımadası’nda resmi olarak hala devam eden savaşın sona erdiğini ilan ettiklerini söyledi. Pyongyang zirvesinin ardından iki lider tarafından imzalanan ortak açıklamanın yanısıra savunma bakanlıkları arasında da askeri bir anlaşmaya imza atıldı. Seul ve Pyongyang, 2020 olimpiyatlarına ortak temsilci göndereceklerini ve 2032 yılında yapılacak olimpiyat oyunlarına da iki ülkenin ortak ev sahipliği yapmak istediklerini açıkladı.

Öte yandan ortak açıklamada iki ülkenin sınırında askeri tatbikatlara ve uçuşlara son verileceği konusunda anlaşıldığı da kaydedildi. Buna göre Sarıdeniz’den Japon Denizi’ne kadar olan 80 kilometrelik bölgede silahsız bölge oluşturulacak.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X