7 ülke ‘Amazonlar’ anlaşması imzaladı

Dünyanın en büyük yağmur ormanları olan Amazonların haftalarca yanmasının ardından dünya çapında endişe sürerken, 7 Güney Amerika ülkesi Amazon nehir havzasını korumak için anlaşma imzaladı.

7 ülke ‘Amazonlar’ anlaşması imzaladı

Bolivya, Brezilya, Kolombiya, Ekvator, Guyana, Peru ve Surinam; ‘felaket çözüm ağı’ ve ‘uydu izleme çalışmaları’ yapmak konusunda anlaştı. Kolombiya’da gerçekleşen bir zirvede bölgenin yeniden ağaçlandırılmasına karar verildi. 7 ülke, yerli toplulukların eğitimi konusunda daha çok adım atılması konusunda da anlaştı.

BU YIL 80 BİN YANGIN…

Zirvede konuşan Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, ‘‘Bu toplantı, bu hazineyi(Amazon) paylaşan liderlerin ortak çalışma mekanizması kurmasını amaçlıyor” dedi. Peru Başkanı Martin Vizcarra da, ‘‘Artık ‘iyi niyet’ tek başına yeterli değil” diye konuştu. Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ise, bir ameliyata katılacağı için zirveye görüntülü konferans olarak katıldı. Amazon yağmur ormanlarında bu yıl 80 binden fazla yangın çıkmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X