7 yılda 86,2 milyon TL hibe 

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri İsmail Gerim, 7 yılda 86,2 milyon lira hibe verildiğini söyledi.

7 yılda 86,2 milyon TL hibe 

ASLIHAN AYDIN

2018 yılı Mali Destek Programları ile ilgili dün Crowne Plaza’da gerçekleştirilen toplantıda konuşan Gerim, kuruluş amaçlarının gelişmişlik farklarını azaltmak, merkezden tahsis edilen kaynakların yerelde etkin bir şekilde kullanımını sağlamak olduğunu kaydetti. Gerim, ajansın 7 yılda 294 projeye 86,2 milyon lira hibe verdiğini ve eş finansman ile birlikte 135 milyon liralık yatırımın hayata geçirildiğini, bunlardan 9 projenin hala devam ettiğini anlattı. İsmail Gerim, ajansın bu yıl ise ‘Sektörel Rekabetçiliğin Arttırılması’, ‘Endüstriyel Simbiyoz’ ve ‘Kırsalda Ekonomik Kalkınma’ alanlarında, 16 milyon liralık hibe vereceğini ifade etti.

’22 MART’ UYARISI

Hibe desteklerinden yararlanmak için projeleri 22 Mart 2018 tarihine kadar beklediklerini vurgulayan Gerim, “Ayrıca mali destek programlarına ilişkin 19 Ocak’ta Bursa’da bilgilendirme toplantısı yapılacak. Amacımız Türkiye’nin kalkınmasına ve ekonomisine pozitif katkı sağlamak” diye konuştu. Toplantıda hazır bulanan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran ise, verilen desteklerin yüksek teknoloji noktasında önemli olduğunun altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X