8 ay sonra sevindirici haber geldi

Orhangazi’de lösemi hastalığı nedeniyle Eslem Ela Taşçı (6) için başlatılan kök hücre seferberliğinde, sekiz aylık beklemenin ardından sevindirici haber geldi.

8 ay sonra sevindirici haber geldi

NEVZAT OKUMUŞ

Orhangazi’de lösemi tedavisi için 6 yaşındaki Eslem Ela Taşçı için sekiz ay önce başlatılan kök hücre kampanyası hedefine ulaştı. Ela’ya uygun kök hücre yurt dışından bulunurken, Ela için başlatılan kampanyanın, ilçede kök hücre bekleyen 4 hastaya da umut ışığı olduğu bildirildi.

Orhangazi Kızılay Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Gürsoy, Orhangazi’de başlayan ve Gemlik, Yenişehir, İznik ve İnegöl’de devam eden kampanyalarda, vatandaşlardan 5 bin 600 kan ve kök hücre bağışı alındığını kaydetti. Gürsoy, “Bu arada Eslem Ela Taşçı, kök hücre bekleyen diğer hastalara da önayak oldu ve Orhangazi’deki dört kişiye de bağışlarla katkı sağlanmış oldu.

Orhangazi’de alınan bin 74 kök hücre bağışından uyum sağlanan dört Orhangazili vatandaşımız ile konuştuk ve kabul ettiklerini bildirdiler” dedi.

Yurt dışından kök hücre uyumu sağlanan ve İstanbul’da bir hastanede bekleyen Ela için iki hafta sonra operasyon dönemi başlayacağını belirten Orhangazi Kızılay Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Gürsoy, “Uyumu sağlanan donör kişi ülkemize gelerek sağlık kontrolünden geçecek ve kök hücre nakli başlayacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X