A Milliler çeyrek finalde elendi

FIBA Dünya Kupası çeyrek final mücadelesinde Türkiye, Litvanya`ya 73-61`lik skorla elendi.

A Milliler çeyrek finalde elendi
LİTVANYA 73-61 TÜRKİYE
 
1. Periyot Sonucu: 13-18 (Türkiye lehine)
 
2. Periyot Sonucu: 33-28 (Litvanya lehine)
 
3. Periyot Sonucu: 47-44 (Litvanya lehine)
 
4. Periyot Sonucu: 73-61 (Litvanya lehine)
 
Zorlu mücadeleye hastalığı bulunan Ömer Aşık serum tedavisi ile çıktı. Koç Ergin Ataman, Litvanya karşısına Ender Arslan, Sinan Güler, Emir Preldzic, Kerem Gönlüm beşiyle çıktı. Milliler, hareketli savunmayla maça başlarken verdiğimiz ribaundlarına karşın Emir Preldzic’in hareketli oyunuyla 5. dakikayı 14-6 önde geçtik. Ömer Aşık’ın blok ve blok tehdidi Litvanya’yı yavaşlatmaya devam etti ancak çeyrek sonunda hücum tempomuz düştü ve ilk on dakikayı 18-13 önde geçtik.
 
İkinci çeyreğin başında hücumda zorlandık ve Litvanya Darius Lavrinovic’in üçlükleri ile farkı 1 sayıya indirmeyi başardı. Ay-yıldızlılar, Sinan Güler ile skor üretirken Darius Lavrinovic’in üçüncü üçlüğü Litvanya’yı öne geçirdi. Hücumda akışkanlığı kaybetmemiz ve boş üçlükleri kaçırmamız ile Litvanya devreyi 33-28 önde noktaladı.
 
Üçüncü çeyrekte ilk sayıyı bulan takım Litvanya olsa da Türkiye arka arkaya bulduğu basketlerde rüzgârın yönünü değiştirdi. Türkiye, çeyreğin başında sekize çıkan farkı, ilk beş dakika sona ererken 12-0’lık serisiyle bitirdi ve öne geçti. Ender Arslan’ın devreye girmesiyle savunma disiplinini kaybetmeyen 12 Dev Adam, hücumda yakaladığı hareketlilik ile Litvanya’nın yavaş ayaklarını köşeye sıkıştırdı. Litvanya’yı bu dakikalarda nefes aldıran bir kez daha Lavrinovic oldu ve takımını öne geçirdi. Üçüncü çeyrek sona ererken skoru Jankunas’ın tartışmalı basketi belirledi. Hücum ribaundunda topu bitiş düdüğünden sonra potaya gönderen Jankunas’ın basketi sayılınca Litvanya çeyreği 3 sayı önce bitirdi: 47-44.
 
Son on dakikada Litvanya üçer üçer ilerlerken Milliler rakibine pota altından Ömer ve Kerem ile karşılık verdi. Seibutis ve Maciulis’in can yakan isabetleri farkı 11’e kadar çıkarırken farkı kapatma adına Millilerin çabası yetersiz kaldı. Daha önceki maçlardan alıştığımız müthiş geri dönüş bu kez gelmeyince turnuvaya havlu attık: 73-61
 
Ömer Aşık 11 sayı, 10 ribaund, 2 asist, 2 blok, Emir Preldzic 10 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 3 top kaybı, 3 top çalma, Kerem Gönlüm 11 sayı, 9 ribaund, 2 asist, Ender Arslan 12 sayı, Sinan Güler 9 sayı ile oynadı. Litvanya’da 6 oyuncu çift hanelere ulaşırken Seibutis 19, Pocius 13, Valanciunas 12 sayı üretti.
 
Litvanya yarı final maçında Slovenya-ABD maçının galibiyle karşılaşacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X