AB, İran’ın yanında

Avrupa Birliği (AB), İran’ın yanında…

AB, İran’ın yanında

Bundan üç yıl önce İran ile P5+1 ülkeleri (ABD, İngiltere, Çin, Fransa, Rusya ve Almanya) arasında imzalanan nükleer anlaşmayı iptal etmek istediğini birçok kez ilan eden ABD Başkanı Donald Trump’a karşı dün Belçika’nın başkenti Brüksel’de AB, İngiltere, Almanya, Fransa ve İran bir araya geldi.  Zirveden Washington’a karşı karşı mutabakat çıktı.

Toplantıdan sonra konuşan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, nükleer anlaşmanın bir alternatifi olmadığını söyledi.

Amerikan başkanının topa tutan AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ise, ‘Anlaşma başarılı çünkü İran’ın programını kontrol edebiliyoruz. Uluslararası toplumun bu konuda birlik olması gerekli’ dedi.

Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de İran’ın 2015’teki anlaşmanın faydalarını görmeye hakkı olduğunu söyledi. Nükleer dışı konularda Tahran’la yeni bir diyalog kanalı açacaklarını duyuran Gabriel, nükleer silah konusunda Kuzey Kore sorun çıkartırken İran’la anlaşmayı sürdürmenin hayati önemde olduğunu ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X