AB yanlış algı ile karşı karşıya

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Avrupa Birliği’nin (AB) Gümrük Birliği konusunda yanlış algı ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

AB yanlış algı ile karşı karşıya

Zeybekci, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) ve Ekonomi Bakanlığı işbirliğiyle, Türkiye’deki yatırım ve iş ortamını değerlendirmek amacıyla düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulundu. Uluslararası yatırımcılara seslenen Zeybekci, her şeyi konuşmaya hazır olduklarını belirtti. Gümrük Birliği konusuna da değinen Zeybekci, AB’nin yanlış algı ile karşı karşıya olduğunu gördüklerini belirterek şunları kaydetti: ‘Gümrük Birliği’nin güncellenmesi ile 150 milyar dolar olan dış ticaret hacmimiz 1,5 yıl içinde 200 milyar dolar, 5 yıl içinde de 300 milyar dolara çıkıyor. AB güncellemeden ilk etapta Türkiye’den çok daha menfaat sağlıyor. Şu anda bazı handikaplarımız olduğunu biliyoruz. Bu her iki tarafın da menfaatine olduğu için güncellenecektir. Ortak noktalarda çok kolay buluşabileceğimize inanıyorum.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X