Abbas’a ültimatom

Suudi Arabistan ve ABD’nin yeni bir Filistin barış planı hazırladığı ve Riyad’ın Filistin Devlet Başkanı Abbas’a ‘planı kabul et ya da istifa et’ dediği ileri sürüldü.

Abbas’a ültimatom

İngiltere’de yayınlanan Times gazetesinin haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve danışmanı Jared Kushner ile Suudi veliaht prensi Selman bin Muhammed Filistin sorunu konusunda bir barış planı üzerinde anlaştı. Gazeteye göre planda işgal altındaki bölgelerdeki yerleşim yerleriyle ilgili olarak İsrail hükümetinin taleplerinin büyük bir kısmının kabul edilmesi muhtemel.

RİYAD’DAN ABBAS’A BASKI

Haberde, veliaht prensin geçtiğimiz haftalarda Riyad’ı ziyaret eden Filistin devlet Başkanı Mahmud Abbas’a “’Trump planı açıkladığında ABD’liler ne önerirse kabul et ya da istifanı ver” dediği iddia edildi. Gazete, ‘Körfez ülkeleri Filistin’e ihanet ettikleri izlenimi yaratmadan İsrail’le birlikte İran’a karşı daha iyi bir koordinasyon sağlamak için barış planının hayata geçmesini istiyor’ yorumunu da yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X