ABD Başkanı Trump’tan Kudüs kararı

ABD Başkanı Trump, ABD’nin Kudüs kararına ilişkin açıklama yaptı.

ABD Başkanı Trump’tan Kudüs kararı

Trump’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“ABD Ortadoğu’daki barış sürecine derinden bağlıdır. Açıklamam İsrail ile Filistin arasındaki çatışmadan ibaretti. 20 yılnda sonra İsrail ile Filistin arasında sürdürebilir barışan söz etmek mümkün değil. Ben artık zamanı geldi diyorum. Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımanın zamanı geldi. Önceki başkanlar bunu seçim vaadi olarak söylemiş ancak gerçekleştirmemiştir. Ben bu vaadi gerçekleştiriyorum. Bu çok önceden verilmiş olması gereken bir karardır. İsrail’in birçok hükümet kurumu bu şehirdedir.

Bugün verdiğimiz kararla Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyoruz. Büyükelçiliği Kudüs’e taşıma talimatı veriyorum. Bu karar, hiçbir şekilde bizim buradaki kalıcı bir barış anlaşmasına bağlılığımızda değişiklik olduğu anlamına gelmemektedir. Kutsal kent insanlığı bir araya getireceğine inanıyorum. Barış ona ulaşmak isteyenlerin uzağında değildir. Bölge liderlerinden şunu istiyorum; Barış için bize katılmaları için çağrıda bulunuyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X