ABD, Kudüs tasarısını veto etti

BM Güvenlik Konseyi, ABD’nin Kudüs’ü ‘İsrail’in başkenti’ olarak tanıma ve büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma kararına karşı Filistin’in hazırladığı karar tasarısını görüşmek üzere toplandı. ABD, tasarıyı veto etti.

ABD, Kudüs tasarısını veto etti

Türkiye’nin öncülüğünde Mısır’ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) gündemine getirdiği Kudüs tasarısı, ABD tarafından veto edildi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ndeki (BMGK) toplantıda ABD Temsilcisi Nikky Haley, Washington’ın Kudüs ile ilgili önerilen yasa tasarısını veto etti.

Böylece tasarı BMGK’den geçemedi.

‘LAĞVEDİLMELİ’

Sputnik’in haberine göre geçen hafta Filistin Yönetimi tarafından hazırlanan ve BMGK üyesi Mısır tarafından sunulan yasa tasarısı, Kudüs’ün statüsünün iki tarafın da gözetilmesiyle ele alınmasını istiyor. “Kudüs’ün statüsünü ve demografik yapısını değiştiren herhangi bir karar veya eylemin yasal gücü yoktur. Lağvedilmelidir” ifadesi kullanılan tasarıda, Kudüs konusunda BM kararları ile çelişen bir tavır içine girmekten kaçınılması gerektiği belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X