ABD S.Arabistan’a asker gönderiyor

ABD’nin, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Prens Sultan Hava Üssü’ne 500 asker gönderme hazırlığında olduğu ileri sürüldü.

 ABD S.Arabistan’a asker gönderiyor

Yetkililer, pist ve havaalanı iyileştirmelerinin yanı sıra bir Patriot füze savunma bataryası için yapılan ilk hazırlıklar için az sayıda birlik ve destek personelinin halihazırda sahada olduğunu söyledi.

Kongre, Suudi Arabistan’a asker sevkiyatı konusunda resmi olarak bilgilendirilmedi ancak bir yetkili, konuya ilişkin açıklamanın gelecek hafta yapılmasının planlandığını ifade etti.

TRUMP’IN VETO EDİLEN YASA TASARISI

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, geçen ay Körfez’de yaşanan gelişmeler üzerine Orta Doğu’ya ilave bin asker sevk edileceğini açıklamış ancak askerlerin hangi ülkelere gönderileceğine ilişkin bilgi vermemişti.
Diğer yandan, ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin Yemen’de devam eden savaşta Suudi Arabistan’a verdiği askeri desteği kesmesini öngören bir yasa tasarısını nisan ayında veto etmişti.

ABD’nin başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez’deki müttefikleri ve İran arasında, son zamanlarda Basra Körfezi çevresinde karşılıklı açıklamalar ve deniz trafiğinde yaşanan olaylarla gerilim artmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X