ABD: YPG’ye silah ve araç gönderiyoruz

ABD ile Türkiye arasında güvenli bölge görüşmeleri sürerken ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilisi SDG’ye silah, araç ve mühimmat desteği vermeye devam ettiğini söyledi.

ABD: YPG’ye silah ve araç gönderiyoruz

ABD ile Türkiye arasında güvenli bölge görüşmeleri sürerken, gazetecilere konuşan bir ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilisi, ABD’nin ana omurgasını PKK’nın Suriye’deki kolu YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) silah, araç ve mühimmat desteği vermeye devam ettiğini söyledi.

Pentagon radikal gruplarla mücadele çalışma grubu direktörü Chris Maier, “Kullanılmaya hazır silahlar ve araçları SDG’ye sağlamaya devam ediyoruz. Gönderdiğimiz destekle ilgili şeffafız. Her ay Türkiye’ye, bu silah ve araçların listesini içeren bir rapor gönderiyoruz” dedi.

Açıklama, güvenli bölge görüşmeleri sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çarşamba günü yaptığı “iki hafta içinde bir sonuç çıkmazsa kendi harekat planlarımızı devreye sokacağız” açıklamasının hemen ardından geldi.

‘KÜRTLERİN YERİNE ARAPLAR GELİYOR’

Maier, güvenli bölge için de “güvenlik mekanizması” ifadelerini kullandı ve bölgedeki “Kürt savaşçıların çekildiğini, yerine Arap savaşçıların geldiğini” söyledi. Ancak YPG’nin bölgede hala güçlerini bulundurduğu bilgisini verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X