‘ABD’de kanun, Türkiye’ye yaptırım gerektiriyor’

Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerinin Türkiye’ye teslimatının başlamasının ardından gözler ABD’nin atacağı adımlara çevrildi. 

‘ABD’de kanun, Türkiye’ye yaptırım gerektiriyor’

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ‘Amerika’nın Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşı Koyma Yasası’na (CAATSA) atıfta bulunarak, “Kanunlar yaptırım uygulamayı gerektiriyor ve eminim ki, bu kanunlara uyacağız” dedi.

Washington Post gazetesine konuşan Pompeo, Türkiye’ye S-400 teslimatını incelediklerini belirterek, “Kanunlar yaptırım uygulanmasını gerektiriyor ve eminim ki, yasaya uyacağız ve Başkan Trump da uyacak” ifadelerini kullandı.
Amerikan yasaları Rusya’nın askeri sanayisinden alışveriş yapan müttefiklere CAATSA yasası uyarınca yaptırım uygulanmasını öngörürken, ABD Başkanı Donald Trump söz konusu krizde Türkiye’den yana tavır almıştı. İlk S-400 sevkıyatının başladığı cuma günü de, Pentagon’un yaptırım açıklaması beklenen basın toplantısı saatler sonra ertelenmiş, Beyaz Saray’ın devreye girdiği iddia edilmişti.

SEVKİYAT SÜRÜYOR

Su arada Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 hava savunma sisteminin sevkiyatı devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, söz konusu sevkiyat kapsamında sekizinci ve dokuzuncu uçağın, Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki Mürted Hava Meydanı’na indiği duyuruldu. Geçtiğimiz Cuma günü başlayan sevkiyat kapsamında ilk gün üç, Cumartesi günü bir, Pazar günü de yine üç uçak Rusya’dan Türkiye’ye S-400 sisteminin parçalarını getirmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X