ABD’den DSG’ye 200 TIR silah daha

ABD,  PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan YPG’nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) 200 TIR ağır silah ve zırhlı araç gönderdi.

ABD’den DSG’ye 200 TIR silah daha

Konuyla ilgili konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen DSG yetkilisi, “ABD, bize ağır silah ve ile zırhlı araçlar ile pikap araçlar gönderdi. Ayrıca, yeni askerî üslerin inşasında kullanılmak üzere beton bloklar da gönderildi” dedi.

ABD’nin Deyr er Zor ve Haseke bölgelerinde yeni üsler kuracağını ifade eden yetkili, TIR sevkiyatının Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin kontrolündeki Semalka Sınır Kapısı’ndan yapıldığını söyledi. Sınır kapısından getirilen TIR’lardaki silahların Kobani bölgesindeki SDG merkezlerine bırakıldığı ifade edildi. Yetkili, ABD’nin yardımlarına devam edeceğini de belirtti.

ABD ile Türkiye arasında yapılan güvenli bölge görüşmelerinin en önemli gündem maddelerinden biri de SDG’ye gönderilen silahlardı. Ankara, SDG’yi kendisine tehdit olarak görüyor. Ancak başta ABD olmak üzere Avrupa ülkeleri, Ankara’nın bu tezine katılmıyor. ABD, YPG’nin de içinde yer aldığı oluşumlara ağır silah ve araçlardan oluşan yardım konvoyları göndermeyi sürdürüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X