ABD’den PKK’ya hava savunma sistemi

ABD’nin, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD/YPG’nin kontrolü altındaki Kobani’de ve Haseke kırsalındaki Amerikan üssü Al Şadadi’de hava savunma ve elektronik radar sistemi kurduğu ileri sürüldü.

ABD’den PKK’ya hava savunma sistemi

İddialar terör örgütüne yakın sosyal medya hesaplarında yer aldı. Buna göre radar sistemi askeri nakliye uçaklarıyla bölgeye taşındı ve Amerikan askerleri ztarafından  monte edildi. Ancak ABD’den iddialara ilişkin bir açıklama yapılmadı. 

Yabancı basın organlarında çıkan haberlerde, askeri nakliye uçaklarıyla Kobani’ye getirilen radar sisteminin Amerikan askerleri tarafından montajlandığı ileri sürüldü. Yerel kaynaklara dayandırılan haberlerde, radar sisteminin Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin karşısındaki Kobani kırsalına kurulmaya başlandığı belirtildi.

Görüntülerde Amerikalı bir komutan radar sisteminin kurulma gerekçesini “ABD’nin bölgedeki askeri savaş uçaklarını gözetlemek istemesi” olarak açıklıyor. Haberlerde, ABD’nin hava savunma sistemi kurmasının Türkiye’nin PYD hakimiyetindeki Kobani ve diğer bölgelere yönelik hava taarruzlarına karşı kurulduğu da öne sürüldü.
Daha önce ABD askerlerin Münbiç çevresine ike ayrı üs kurduğu  haberleri de gelmişti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X